Izvor: Tech-Lifestyle.com, 19.Nov.2023, 19:00

U potrazi za savršenstvom – Segway P100S

Segway P100S – Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela. Ali to znači da je brz, ima prilično veliki domet i ima mnogo funkcija koje biste želeli, uključujući pokazivače za skretanje i prilagodljive režime brzine putem aplikacije za uparivanje. Cena nije jedina žrtva zbog karakteristika – težina im je 33 kilograma.
P100S verovatno pruža najudobniju vožnju koju ćete ikada iskusiti na eskuteru. Ubrzanje od 650-vatnog DC motora nema naglih trzaja. Ovo, zajedno sa gumama od 10,5 inča i dvostrukim viljuškama vešanja, omogućava glatko kotrljanje po ravnim putevima. I dalje ćete osećati dublje neravnine na putu.
Neki skuteri sa mogućnošću povezivanja aplikacija samo vam omogućavaju da koristite aplikaciju da proverite podatke o vožnji i uključite ili isključite neke funkcije, a onda postoje i drugi koji vas dopuštaju da poludite i podesite gomilu stvari. P100S spada u drugi tabor. Možete da prilagodite režim vožnje tako da ide samo 20 km/h. Postoji sportski režim koji dostiže maksimalnu brzinu od 40 km/h (možete da uključite postavku da biste je pustili još brže od 50 km/h, ali to je previše).
Segway P100S – Konektovanje Segway P100S Aplikacija vam takođe omogućava da promenite RGB osvetljenje, postavite ograničenje punjenja da biste zaštitili vek trajanja baterije i podesite jačinu regenerativnog kočenja. Ovo se automatski uključuje kada otpustite gas. Inače, moraćete se osloniti na prednje i zadnje disk kočnice. One su prilično mekane, odnosno morate jače pritisnuti kočnice da biste dobili potrebnu snagu kočenja.
Sistem osvetljenja, bilo da se radi o vidljivim RGB svetlima ili prednjoj svetlosti, je veoma svetao. Takođe postoji glasan rog i veoma glasni pokazivači za skretanje. Ali pokazivači za skretanje na P100S su toliko glasni da će vam ponekad biti malo neprijatno da ih koristite. Zvuče kao kamion koji se pomera unazad, i lako ćete biti najglasnija stvar na ulici u tom kratkom trenutku. Dobro je da obavestite vozače gde idete.
Nagibi nisu pravi izazov za P100S, iako lako ide brzinom od 40 km na sat u režimu Sport. Što se tiče dometa, Segway tvrdi da tipični ukupni dometak iznosi 100 km, a 50 ako idete brzom brzinom.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.