U Google Play prodavnici otkrivene tri lažne aplikacije koje koriste popularnost Pokemona

Izvor: Informacija.rs, 18.Jul.2016, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Google Play prodavnici otkrivene tri lažne aplikacije koje koriste popularnost Pokemona

Istraživači kompanije ESET otkrili su tri maliciozne aplikacije koje su se mogle preuzeti sa Google Play a koje koriste pomamu za igrom Pokemon GO. Google je već uklonio ove aplikacije iz Play prodavnice, ali nažalost ne pre nego što ih je preuzelo hiljade korisnika čiji su uređaji sada inficirani. Jedna od ovih aplikacija, nazvana “Pokemon Go Ultimate”, predstavljena je kao popularna igra, ali je ustvari nešto sasvim drugo. Kada se instalira, aplikacija prikazuje ime “PI Network” i ikonu koja nema nikakve veze sa pravom igrom.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Pojavile se lažne i opasne verzije igre Pokemon Go

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2016

Milioni korisnika 'navukli' su se na skupljanje pokemona putem pametnih telefona, a ova je igra privukla i hakere i kriminalce...Hvatanje pokemona s mobilnim telefonima zaludilo je milione ljudi diljem svijeta, no popularnost ove igre pokušavaju iskoristiti i cyber kriminalci i hakeri putem lažnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.