Toshiba preuzima od Fujitsua proizvodnju čvrstih diskova

Izvor: B92, 17.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toshiba preuzima od Fujitsua proizvodnju čvrstih diskova

Kompanije Toshiba i Fujitsu su saopštile da su potpisale privremeni sporazum na osnovu koga će Toshiba od kompanije Fujitsu preuzeti njen ogranak za proizvodnju čvrstih diskova.

Izvor: Mikro




Više detalja o postignutom sporazumu nije objavljeno (npr. novčani iznos sporazuma), osim da će postupak preuzimanja biti okončan u drugom tromesečju ove godine.

Saopšteno je i da će odeljenja za proizvodnju čvrstih diskova obe kompanije biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objedinjena u jednu, zajedničku kompaniju, u kojoj će Toshiba imati 80 posto, a Fujitsu 20 posto deonica. Nakon nekog vremena (nije saopšteno koliko)Toshiba će od kompanije Fujitsu preuzeti njene deonice i postati jedini vlasnik zajedničke kompanije.

Trenutno, obe kompanije proizvode čvrste diskove, mada kompanija Fujitsu pridaje veću pažnju tom segmentu tržišta računarskih komponenti. Toshibini diskovi su namenjeni za ugradnju u prenosive računare, mobilne uređaje i uređaje potrošačke elektronike, dok je kompanija Fujitsu više okrenuta poslovnim korisnicima.

Predtsavnici Toshibe su izjavili da će nakon preuzimanja Fujitsuovog dela kompanije posvetiti veću pažnju proizvodnji diskova za servere i mrežne sisteme za čuvanje podataka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Toshiba preuzima od Fujitsua proizvodnju čvrstih diskova

Izvor: Mikro - PC World, 17.Feb.2009

Kompanije Toshiba i Fujitsu su saopštile da su potpisale privremeni sporazum na osnovu koga će Toshiba od kompanije Fujitsu preuzeti njen ogranak za proizvodnju čvrstih diskova. Više detalja o postignutom sporazumu nije objavljeno (npr. novčani iznos sporazuma), osim da će postupak preuzimanja...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.