Toshiba preuzima od Fujitsua proizvodnju čvrstih diskova

Kompanije Toshiba i Fujitsu su saopštile da su potpisale privremeni sporazum na osnovu koga će Toshiba od kompanije Fujitsu preuzeti njen ogranak za proizvodnju čvrstih diskova.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2009.

20:56

Default images

Više detalja o postignutom sporazumu nije objavljeno (npr. novčani iznos sporazuma), osim da će postupak preuzimanja biti okončan u drugom tromesečju ove godine.

Saopšteno je i da će odeljenja za proizvodnju čvrstih diskova obe kompanije biti objedinjena u jednu, zajedničku kompaniju, u kojoj će Toshiba imati 80 posto, a Fujitsu 20 posto deonica. Nakon nekog vremena (nije saopšteno koliko)Toshiba će od kompanije Fujitsu preuzeti njene deonice i postati jedini vlasnik zajedničke kompanije.

Trenutno, obe kompanije proizvode čvrste diskove, mada kompanija Fujitsu pridaje veću pažnju tom segmentu tržišta računarskih komponenti. Toshibini diskovi su namenjeni za ugradnju u prenosive računare, mobilne uređaje i uređaje potrošačke elektronike, dok je kompanija Fujitsu više okrenuta poslovnim korisnicima.

Predtsavnici Toshibe su izjavili da će nakon preuzimanja Fujitsuovog dela kompanije posvetiti veću pažnju proizvodnji diskova za servere i mrežne sisteme za čuvanje podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: