Izvor: Tech-Lifestyle.com, 19.Feb.2024, 13:03

Top 5 satova spremnih za skijanje

Postoje pametni satovi s aplikacijama koji mogu pratiti vaše rute, vožnje i visine tokom jednog dana skijanja ili snowboardinga. Ali kad je u pitanju après ski (francuski izraz koji se doslovno prevodi kao „posle skijanja“), takvi tehnički ručni računari padaju po pitanju stila.
Rolex Explorer 40 Rolex Explorer 40 Godine 1968., Jean-Claude Killy, francuski šampion u alpskom skijanju, postao je prvi svjetski skijaš koji je nosio i promovirao Rolex satove.
Skijaši svih nivoa mogu kanalisati Killyjev duh sa Explorerom 40 ($7,700). Veličina od 40mm je nova u slavnom rasponu tool-satova koji su se prvi put pojavili nakon istorijskog uspona na Everest 1953. godine od strane Edmunda Hillaryja iz Ujedinjenog Kraljevstva i tibetanskog alpiniste Tenzinga Norgaya. Osmišljen za ekstremna avanturistička putovanja, originalni Explorer je izdržao visoku vlažnost, intenzivnu toplinu i niske temperature bez ikakvih poteškoća.
Današnje verzije su namenjene izdržljivim aktivnostima i pouzdanosti. Explorer 40 je izrađen od Oystersteel legure otporne na koroziju i opremljen je navojnom Twinlock krunom za navijanje, dvostrukim sistemom za vodonepropusnost i praktično neuništivim safirnim kristalom.
U skladu s Explorerovim nastojanjem za poboljšanu čitljivost pod svim uslovima, Chromalight prikaz emituje dugotrajan plavi sjaj u mraku i stvara svetlo-beli kontrast na crnom brojčaniku tokom dana.
Montblanc 1858 Geosphere 0 Oxygen The 8000 Montblanc 1858 Geosphere 0 Oxygen The 8000 Montblanc-ov 42mm Geosphere 0 Oxygen The 8000 ($7,600) je upečatljivi dodatak liniji 1858 Geosphere, koju karakteriše inovativni prikaz svetskog vremena pomoću rotirajućih diskova koji predstavljaju severnu i južnu poluloptu kako bi pokazali vreme širom sveta.
Naziv Oxygen odnosi se na činjenicu da nema kiseonika unutar kućišta. Zamenjen je azotom radi poboljšanih performansi usprkos ekstremnim temperaturnim varijacijama na visini. Koncept je poklon Montblanc-ovim ambasadorima alpinizma Reinholdu Messneru i Nimsdaiju Purji, koji su osvojili 14 najviših vrhova na svetu. Reinhard je bio prvi penjač koji je uspeo na sve 14 bez korištenja dodatnog vazduha.
Brojčanik koji evocira na puknuti glečerski led kreiran je tehnikom koja uključuje struganje površine komadom drveta kako bi se dobili nepravilni ožiljci.
TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph Izgrađen da izdrži napore spoljnih aktivnosti poput skijanja i penjanja, novi titanijumski Aquaracer Professional 200 Solargraph brenda TAG Heuer ($3,050) opremljen je solarnom kvarcnim mehanizmom. Njegov jedinstven, delomično proziran brojčanik omogućava prolazak sunčeve svetlosti i veštačko svetlo kako bi baterija bila napunjena za neprekidno napajanje.
Samo dve minute izloženosti direktnoj sunčevoj svjetlosti napajaju sat ceo dan, a kad je potpuno napunjen, može raditi do šest meseci bez dalje izloženosti svetlu. Ako se isprazni, samo 10 sekundi izloženosti bilo kojem izvoru svetlosti dovoljno je da ga ponovno pokrene zahvaljujući izuzetno efikasnom punjenju. Svetlost puni luminiscentne satne indekse, kazaljke za sate i minute i plavo lakirane centralne kazaljke koje svetle zeleno i plavo radi bolje čitljivosti u mraku.
Zenith Defy Classic Fulsap Zenith Defy Classic Fulsap Prošle ski sezone, Zenith je sarađivao sa francuskim luksuznim brendom skijaške opreme i ready-to-wear brendom Fulsap kako bi uparili dve limitirane verzije Defy Classic modela sa kolekcijom skijaške opreme dostupne kod odabranih prodavaca.
Defy Classic Fulsap model dolazi u beloj keramici (11,000 dolara) u limitiranoj seriji od 100 komada i crnoj keramici (10,000 dolara) u limitiranoj seriji od 300 komada. Ovaj model ima kućište od 41mm sa otvorenim brojčanikom koji kombinuje Zenith-ov petokraki zvezdani motiv sa oblikom pahulje, dok je pozadinski sloj u ružičastom zlatu radi dubine i dimenzionalnosti. Brojčanik je okružen prstenom u crvenoj, beloj i plavoj boji – bojama francuske zastave i dizajnerskim potpisom Fulsap-a. Ovaj model ima rezervu snage od 50 sati.
IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition ‘Lake Tahoe’ IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition ‘Lake Tahoe’ Nakon lansiranja belo-keramičkog Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition „Lake Tahoe“ modela prošle godine (11,700 dolara), IWC se udružio sa švajcarskim skijaškim brendom Faction kako bi napravili limitiranu seriju ko-branded luminescentnih belih skija, koje su se brzo rasprodale.
Satovi, ipak, još uvek mogu biti dostupni. Kućište od polarno-bele keramike je inspirisano belim uniformama mornara i zimskim planinskim pejzažom oko jezera Tahoe, koje se prostire između Kalifornije i Nevade.
Keramičko kućište veličine 44.5mm, upareno sa odgovarajućim gumenim kaišem sa utisnutim šarama, stvara kontrast na crnom brojčaniku i belim kazaljkama koje su presvučene luminescentnim materijalom koji svetli u mraku.
Unutar kućišta kuca IWC-ov 69380 Calibre automatski hronografski mehanizam, sa jezgrom od mekog gvožđa za zaštitu od magnetnih polja. Safirno staklo je takođe obezbeđeno da ne bude pomereno usled promene pritiska u vazduhu.
[td_smart_list_end]

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.