Tači: Sutra potpisivanje koalicionog sporazuma sa DSK

Izvor: Blic, 07.Dec.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Sutra potpisivanje koalicionog sporazuma sa DSK

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da budu izabran predsednik i petorica potpredsednika parlamenta zakazan je za sutra u 12 časova.

U zdanju skupštine danas su se sastali lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa.

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) i odlazeći premijer Hašim Tači najavio je danas na svom fejsbuk profilu da će sutra potpisati koalicioni sporazum sa Demokratskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << savezom Kosova (DSK) Ise Mustafe.

Tači je medjutim rekao da će koalicioni sporazum biti potpisan sutra, ali nije naveo šta će on sadržati.

"Danas smo se sastali sa predsednikom DSK Isom Mustafom sa kojim smo razgovarli o formalizovanju sporazuma o koaliciji. Složili smo se da potpisivanje koalicionog sporazuma DPK-DSK bude sutra u 10 sati," napisao je Tači i dodao da će posle toga biti formirane i kosovske institucije.

Izvori agencije Beta naveli su da su lideri te dve stranke postigli saglasnost oko funkcija premijera i ministara u Vladi Kosova, kao i da će to saopštiti na konferenciji za novinare koja se očekuje večeras.

Prištinski mediji javljaju da je za 17 časova zakazana sednica predsedništva DSK na kojoj će se razgovarati o kadrovskim rešenjima iz te stranke za Vladu Kosova.

Kako Beta saznaje, za sutra je predvidjeno održavanje i posebne sednice na kojoj će mandatar za sastav vlade poslanicima izneti program i sastav vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.