Sutra sednica kosovske skupštine

Izvor: RTS, 07.Dec.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sednica kosovske skupštine

Predsedavajuća kosovske skupštine, najstarija poslanica Flora Brovina, zakazala je za sutra nastavak konstitutivne sednice parlamenta i obavestila sekretarijat skupštine da pripremi nastavak sednice.

"Obavestila sam sekretarijat Skupštine da pozove poslanike za sednicu koja će se održati sutra u 12 časova, radi nastavka konstitutivne sednice Skupštine Kosova", rekla je Brovina portalu Koha.

Na toj sednici skupštine treba da bude izabran predsednik i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpredsednici parlamenta, a nakon toga i da se glasa za predlog novog sastava kosovske vlade.

U kosovskoj skupštini završen je sastanak sastanak lidera Demokratske partije Kosova Hašima Tačija i Kadri Veselija sa rukovodiocima Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom i Sabri Hamitijem o usaglašavanju finalnog sporazuma.

Hašim Tači je izjavio da će sporazum biti potpisan sutra.

"Danas smo se sastali sa predsednikom DSK Isom Mustafom, sa kojim smo razgovarali o ozvaničenju koalicionog sporazuma i dogovorili da sporazum koalicije DPK-DSK ozvaničimo sutra u 10 sati u Skupštini Kosova. Takođe je dogovoreno da formiranje centralnih institucija bude odmah nakon potpisivanja sporazuma u ponedeljak", napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova

Izvor: Blic, 07.Dec.2014

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da budu izabran predsednik i petorica potpredsednika parlamenta zakazan je za sutra u 12 časova...U zdanju skupštine danas su se sastali lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa...Izvori...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.