Sutra nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova

Izvor: Blic, 07.Dec.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da budu izabran predsednik i petorica potpredsednika parlamenta zakazan je za sutra u 12 časova.

U zdanju skupštine danas su se sastali lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa.

Izvori agencije Beta naveli su da su lideri te dve stranke postigli saglasnost oko funkcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premijera i ministara u Vladi Kosova, kao i da će to saopštiti na konferenciji za novinare koja se očekuje večeras.

Prištinski mediji javljaju da je za 17 časova zakazana sednica predsedništva DSK na kojoj će se razgovarati o kadrovskim rešenjima iz te stranke za Vladu Kosova.

Kako Beta saznaje, za sutra je predvidjeno održavanje i posebne sednice na kojoj će mandatar za sastav vlade poslanicima izneti program i sastav vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Sutra potpisivanje koalicionog sporazuma sa DSK

Izvor: Blic, 07.Dec.2014

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da budu izabran predsednik i petorica potpredsednika parlamenta zakazan je za sutra u 12 časova...U zdanju skupštine danas su se sastali lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa...Lider...

Nastavak na Blic...

Tači postaje ministar i zamenik premijera Kosova

Izvor: Mondo, 07.Dec.2014

Lider DPK Hašim Tači će u novoj kosovskoj vladi biti zamenik premijera i ministar inostranih poslova, javljaju prištinski mediji, pozivajući se na finalni nacrt sporazuma o vladajućoj koaliciji DPK i DSK Ise Mustafe...Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević..Prema tom nacrtu sporazuma DPK i DSK, tehnički...

Nastavak na Mondo...

Očekuje se izbor Vlade Kosova, Srpska lista bojkotuje sednicu Skupštine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2014, 09:34

Na sednici Skupštine Kosova u ponedeljak je sa 71 glasom 'za' izabran predsednik Kadri Veseli iz Tačijeve partije DPK, čime je okončana višemesečna institucionalna kriza u tok zemlji...Pet potpredsednika Skupštine su Xhavit Haliti iz Demokratske partije Kosova, Sabri Hamiti iz Demokratskog saveza...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kadri Veselji novi predsednik Skupštine Kosova

Izvor: Mondo, 08.Dec.2014

Skupština Kosova izabrala je danas, sa 71 glasom, zamenika predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseljija za novog predsednika kosovskog parlamenta...Foto: AP Photo/Visar Kryeziu..Protiv izbora Veseljija glasalo je 42 poslanika, a jedan je bio uzdržan...Za potpredsednike su izabrani...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.