TOP 5 aplikacije za vežbanje kod kuće

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 09.Okt.2023, 12:04

TOP 5 aplikacije za vežbanje kod kuće

Kada je u pitanju aplikacija za vežbanje kod kuće, izbor najbolje za vas će se bazirati na vrsti vežbanja koju volite. Trčanje, vožnja bicikla i joga su sve popularne aktivnosti, ali ako ih sada ne volite, verovatno ne postoji aplikacija koja će to promeniti. Umesto toga, birajte jednu od najboljih fitnes aplikacija koja sadrži vežbe koje vam se sviđaju već danas. Radije idete u teretanu nego napolje?
Važno je da stvorite pozitivne navike koje možete da pratite i budete realni. Izaberite treninge koji će vas inspirisati i navesti da se vraćate, a istovremeno se uklapaju u vaše ciljeve. Na primer, ako se prijavite za trku na 10 km, trebaće vam program trčanja koji će vam pomoći da izgradite snagu i izdržljivost, ali možda ćete takođe želeti nešto i za dane kada ne trčite, kao što su vežbe joge. Imajući to na umu, ovo su najbolje zdravstvene aplikacije sa karakteristikama treninga koje treba uzeti u obzir.
NIKE RUN CLUB – Najbolja aplikacija za trčanje
Nike Run Club nudi sve što je potrebno novom ili naprednom trkaču da počne, što ga čini jednom od najboljih aplikacija za trčanje. Svi planovi treninga koje nudi ova aplikacija su besplatni za preuzimanje, kao i sama aplikacija. Planovi obuhvataju razdaljine od 5 km do polumaratona, sa vođenim ili nevođenim trčanjem dostupnim u svakom planu. Odaberite opciju vođenog trčanja i Nikeovi treneri će vas voditi kroz rutu, pružajući savete i motivaciju tokom trčanja.
Smatramo korisnim i mogućnost snimanja sopstvene rute tokom trčanja. Ovo je dodatak koji ga čini više od obične aplikacije za trening i jednom od najboljih aplikacija za trčanje uopšte. To je besplatna opcija koju lako možete koristiti umesto pametnog sata ili fitnes trakera. Na kraju trčanja, videćete pregled vaše sesije treninga, uključujući ilustrovanu mapu kojom ste prošli.
FITBOD – Najbolja aplikacija za teretanu
Fitbod je jedna od najboljih aplikacija za teretanu za one koji tek počinju sa treniranjem snage. Možda želite započeti program vežbanja, ali niste sigurni odakle početi. Tu Fitbod dolazi sa prilagođenim planom treninga samo za vas. Prilikom prijave, aplikacija će vam postaviti niz pitanja – od toga u kojoj vrsti teretane vežbate i koju opremu imate na raspolaganju do toga koliko često nameravate da vežbate – kako bi odredila najbolji plan treninga za vas. Zatim kreira potpuni raspored treninga na osnovu ovih faktora i čak uzima u obzir vreme oporavka za preopterećene mišićne grupe.
Element Fitboda koji smatramo najkorisnijim su videozapisi za vežbanje. Postoji toliko mnogo prednosti treninga sa otporom za žene, uključujući pomoć u izgradnji snage, poboljšanje mentalnog blagostanja i smanjenje uticaja menopauze. Nema sumnje da ulazak u teretanu kao početnik može biti zastrašujuće. I dok je za neke ljude moguće imati ličnog trenera, to nije u budžetu svih. Svaki od treninga i pokreta programiranih na Fitbodu dolazi sa svojom video demonstracijom, tako da možete naučiti pravilnu formu od prvog dana.
YOGAGLO – Najbolja aplikacija za vežbanje joge i pilatesa
YogaGlo ima jedan od najvećih izbora sesija joge među aplikacije za vežbanje kod kuće. Pored dnevnih časova uživo sa internet instruktorom, postoje unapred programirani časovi na aplikaciji koje možete raditi kada vam odgovara. Svidelo nam se kako je bilo toliko različitih stilova za izbor, uključujući tradicionalnu Vinjasa i Tae Yin, kao i sesije za trudnice, za one koji imaju povrede, koji žele da vežbaju sa partnerom ili traže opušteniju vežbu. Sa toliko premontiranih sesija za izbor, teško ćete uraditi isti čas dva puta.
Međutim, sa YogaGlo-om više ne morate da birate između joge i pilatesa jer možete vežbati oboje. To je jedna od najboljih aplikacija za vežbanje jer promoviše jačanje tela i uma, sa pilatesom, jogom i rutinama meditacije. Postavite svoje ciljeve i dobijte personalizovane planove fitnesa koji će vam pomoći da ih postignete. Nije potrebna nikakva oprema, ali preporučuje se kvalitetna debela joga prostirka da podrži vaše telo tokom vežbanja.
FREELETICS – Najbolja aplikacija za vežbanje napolju
Freeletics pojednostavljuje stvari tako što vam omogućava da odaberete kako želite da trenirate prilikom prijave. Iako bi lako mogla biti najbolja aplikacija za trening snage na ovom spisku, jer je možete koristiti u teretani sa opremom, smatramo da je najadekvatnija za one koji više vole da vežbaju napolju. Možete birati između vežbi koje koriste samo težinu tela, trčanja, tegova, šipke ili bučica. Takođe, možda želite da to radite u svom lokalnom parku ili kod kuće…
Aplikacija uključuje HIIT u sesijama od 30 minuta i ima preko 1000 varijacija treninga za izbor. Na početku, trebate popuniti brzi upitnik kako biste utvrdili svoje ciljeve, a zatim ćete dobiti praktičan plan koji treba da pratite do 12 nedelja.
Freeletics je aplikacija koja se pokreće softverom veštačke inteligencije, što znači da imate digitalnog trenera na dohvat ruke za mnogo manje novca mesečno nego što biste morali platiti ličnom treneru. Bićete pozitivno iznenađeni korisnošću saznanja i planova treninga, koji se u potpunosti prilagođavaju u zavisnosti od toga gde trenirate i šta imate na raspolaganju.
SEVEN – Najbolja aplikacija za treninge u kratkim sesijama
Ako imate vrlo malo vremena za vežbanje ili se fokusirate na trening snage, ali želite uključiti neku kardio aktivnost na kraju treninga, Seven je odlična aplikacija za vas. Ona se uglavnom oslanja na studiju Libano-američkog univerziteta, između ostalih, koji sugeriše da su sedam minuta vežbanja dnevno sve što nam je potrebno da promenimo sastav tela.
Kao i kod Freeleticsa, kreirate personalizovan plan vežbanja za sebe, zasnovan na vašem cilju (Sagorevanje kalorija, Izgradnja mišića ili Poboljšanje zdravlja), danima u nedelji kada želite da trenirate i vreme kada planirate da vežbate (kako biste dobili podsetnike). Ovo čini Seven jednom od najboljih aplikacija za organizaciju na našoj listi. Kada je vaš plan za trening spreman, jednostavno kliknete da započnete i na ekranu će se pojaviti mala, animirana grafika koja pokazuje pokrete vežbi koje treba slediti. Nakon 30 sekundi, menja se i završavate još jednu vežbu sve dok ne prođe sedam minuta. To je svakako najlakša aplikacija za vežbanje koju ćete koristiti, sa jednostavnim interfejsom za navigaciju i odličnom upotrebom. Svideće vam se kako možete ciljati različite delove tela sa različitim planovima treninga.
[td_smart_list_end]

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.