TEST: Logitech MK850 Performance – Jedan komplet za tri računara

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 01.Dec.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEST: Logitech MK850 Performance – Jedan komplet za tri računara

Udoban i kvalitetan komplet
Tastatura nema dovoljno indikativnih lampica, (pre)dugo će vam trajati










Logitech, poznat po svojim kvalitetnim računarskim periferijama, uspeo je da ostane u igri. Zapravo, i dalje ne možemo da vidimo pravu konkurenciju u ovom segmentu. Niko drugi nema toliku ponudu uređaja, baš za svaku upotrebu. Ovog leta smo imali priliku da višegodišnji komplet (tastatura i miš) zamenimo novim; ne zato što stari više ne radi, već jer nam je dosadio. Jako je teško pokvariti njihove miševe i tastature…
Izbor je pao na MK850 – tastaturu K850 i miša M720. Imaju jedan UniFying USB priključak, recimo za Windows desktop, dok se na Mac desktop i laptop povezuju preko bluetooth veze. Kablovi vam ne trebaju! Bilo koji deo radnog stola može biti vaš, jer ne zavisite od dužine kabla. Oba uređaja imaju tastere za određivanje uređaja s kojim će raditi (1, 2, 3), a Logitech je napravio program za „prebacivanje u letu“. Naime, kada mišem odete preko leve ili desne ivice (zavisi od podešavanja), kursor ćete naći na računaru pored. To je jako dobro za prebacivanje s računara na računar, ali imajte u vidu da će, ako ste rešili da mišem prebacite „objekat“, on ostati na izvornom računaru. Dakle, samo kursor i slova se pomeraju, ne i prilozi. Za njih koristite fajl menadžer i mrežne resurse, ili dobu staru USB memoriju, ako vam je dozvoljen pristup USB-u.

Elem, tastatura stremi ka anatomskom obliku, sa uzvišenjem na liniji F6, 7, Z, H, N, odnosno na tasterima koje pritiskamo kažiprstima. Tasteri su pune veličine, sa kratkim hodom, mada većim no na prenosnim računarima. Odmorište za dlanove je integrisano taman tamo gde treba i dovoljno je mekano. Pozadi ima nogice za podizanje tastature za 1,3 ili 2,5 cm, jer neko voli da je zadnji deo uzdignut. Od info lampica ima jedna za upozorenje o baterijama, i druga da li je tastatura zaključana (?). Num lock i Caps lock info dobijate na ekranu – kakva se promena desila kada upravo pritisnete tastere. Osim devet tastera iznad kursora, sve je na svom mestu. K850 je vrlo udobna za dugo korišćenje. Skeptični korisnici će biti zadovoljni činjenicom da se informacije koje „lete“ od tastature ka računaru kriptuju, kako vam niko ne bi mogao ući u misli koje šaljete na obradu.

Bezrepi miš se bojom uklapa, ali ne i stilski; kao da je brat od tetke. Ali, to mu ne smeta da briljira u svom poslu. Nije mnogo težak, fino klizi i tasteri su tamo gde ih očekujete. Veličina je srednja, kako bi većini odgovarala. Radni vek baterije je deklarisan na dve godine (a tastature tri godine), sasvim dovoljno da zaboravite kada ste kupili prošle. Pred kraj će zablinkati lampica na mišu. Dodatno, preko Logitech aplikacije u svakom momentu možete videti stanje baterije, ali u obliku jedne do tri crte. Oznaku u procentima čekamo u nadgradnji aplikacije.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.