Izvor: Tech-Lifestyle.com, 01.Okt.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEST: LG Q6

Dizajn, kvalitet izrade, ekran, memorija, softver
Prednja kamera, performanse










LG je ove godine napravio zaista dobar posao sa modelom G6. Ovaj vrhunski telefon figuriše u gotovo svim analizama „najboljih telefona u 2017. godini“ i, uprkos kilavom marketingu s kojim korejski proizvođač godinama kuburi, ostvaruje sasvim solidnu prodaju. Nekoliko meseci kasnije LG na tržište izlazi sa jeftinijom (čitaj: manjom i slabijom) varijantom svoje perjanice, koja je ovaploćena u modelu Q6, rodonačelniku nove porodice kojom će LG pokušati da srednjoj klasi približi neke karakteristike premium modela.
LG Q6 je, grubo rečeno, „mini me“ verzija G-šestice, od koje je uži i kraći, ali i nešto deblji, pa je zato udobniji za korišćenje jednom rukom (ovo je jedan od najkompaktnijih telefona sa ekranom od 5,5 inča koji smo videli). Kvalitet izrade je izvanredan: ram je napravljen od legure aluminijuma koja se koristi u avio industriji (serija 7000, kao kod skupljih modela), ekran je zaštićen Gorilla Glass 3 staklom i telefon je u celini čvrst kao kamen i veoma otporan na dejstvo mehaničke sile (to potvrđuje i vojnički sertifikat o MIL-STD- 810G). Detalj kojim nismo zadovoljni je poleđina, napravljena od plastike koja se lako prlja i krajnje je neotporna na ogrebotine – čini se da je dovoljno da je popreko pogledate i pojaviće se plitke brazde (silikonska ili neka druga futrola je apsolutna preporuka). Takođe, poželeli smo i USB Type-C port, ne toliko zbog praktičnosti (novi standard ionako još uvek nije dominantan), koliko zbog potrebe koketiranja s modelima iz više klase.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.