Svetska zdravstvena organizacija - Zavisnost od gejminga zvanično potvrđena

Izvor: PCAxe.com, 20.Jun.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska zdravstvena organizacija - Zavisnost od gejminga zvanično potvrđena

Od januarskog teksta, gde je WHO (Svetska zdravstvena organizacija) navela da je zavisnost od gejminga i dalje u fazi nacrta, danas je stiglo saopštenje da će ova zavisnost i zvanično biti na listi.
Naime, WHO je dovršavala 11. priručnik međunarodnih klasifikacija bolesti ogranizacije (International Classification of Diseases - ICD), a rana verzija ovog dokumenta je sadržala "zavisnost od video igara" po prvi put u ICD istoriji.
Konačna verzija priručnika sada sadrži ovu pojavu tik pored kockanja, kao i ostalih problema koje prouzrokuje zavisničko ponašanje.

Nastavak na PCAxe.com...






Povezane vesti

SAD JE I ZVANIČNO: Zavisnost od video igara tretira se kao bolest! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2018

Svetska zdravstvena organizacija je dala smernice...Međunarodna klasifikacija bolesti Svetske zdravstvene organizacije (WHO) na popis mentalnih bolesti dodala je zavisnost od video igara...Svetska zdravstvena organizacija (WHO) najavila je krajem prošle godine, a sada je i službeno u upotrebu pustila,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.