Izvor: Tech-Lifestyle.com, 18.Feb.2024, 17:44

Šta je Columbia tehnologija OmniHeat Helix?

OmniHeat Helix je izolacijska tehnologija, koja se sastoji od mekih, zatvorenih pena u obliku kapsula koje se nanose na unutrašnju postavu odevnog predmeta poput flis jakne kako bi vam pomogle da ostanete topli. Ako razmišljate o tradicionalnim materijalima koji se koriste u jaknama, oni su zapravo samo različiti oblici zarobljenog vazduha.
Izolacija od zatvorenih ćelija pene već je korištena u drugim industrijama – zapravo se koristi u građevinskoj industriji za izolaciju kuća. Upoređujući je s otvorenom ćelijom izolacije, više je otporna na vlagu, zbog čega je odlična za dušeke za spavanje. Zato ne bi radila da se jakna ili ćebe potpuno izrađuju od pene zatvorenih ćelija – jer nije prozračna.

Prema Columbiji, kapsule zadržavaju toplinu duže od osnovnog materijala, pa su učinkovitije od same flis jakne. Međutim, ne zadržavaju znoj u procesu, pa odevni predmeti s OmniHeat Helix mogu vam pomoći da izbegnete pregrejavanje ako ih nosite za vreme aerobnih aktivnosti tokom hladnog vremena, ali kada je vreme za odmor, nastavljaju vas držati toplima.
Slojevi su odlični za sportske aktivnosti u hladnom vremenu poput skijanja, planinarenja ili penjanja kada ste jako aktivni sa periodima odmora – zadržavaju toplotu kada vam je potrebna i oslobađaju je kada vam nije, ne ostavljajući vas mokrim i hladnim.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.