Sprečen šverc iz Srbije: Pokušali da krijumčare sablje, bodeže, kovanice, ordenje,...

Izvor: Blic, 18.Nov.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen šverc iz Srbije: Pokušali da krijumčare sablje, bodeže, kovanice, ordenje,...

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine antikvitetnih predmeta iz Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, za šverc antikviteta poput 2.000 kovanica različite starosti, više 500 ordenja i značaka iz Drugog svetskog rata, sablji, bodeža, osumnjičena su dvojica državljana Bugarske koji su putovali iz Francuske u Bugarsku automobilom "opel zafira".

Svi antikviteti bili su spakovani u dve kartonske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kutije, stavljene na oboreno zadnje sedište, bez previše truda da uopšte budu sakriveni.

Putnici uhvaćeni u krijumčarenju su se carinicima predstavili kao kolekcionari koji nisu znali da treba da prijave predmete koje nose sa sobom.

Protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak tokom koga će biti utvrđeno da li su predmeti originalni, iz kog perioda potiču i sa kojom namerom su krijumčareni.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UHVAĆENI KRIJUMČARI: Zaplenjeni dukati, sablje i ordenje na graničnom prelazu Gradina

Izvor: Telegraf.rs, 18.Nov.2014

Dvojica državljana Bugarske, koji su putovali iz Francuske automobilom "opel zafira", pokušali su da prokrijumčare preko 500 ordenja i značaka koje potiču iz Drugog svetskog rata, sablje, bodeže i razne druge predmete..Carinici su na graničnom prelazu Gradina danas sprečili pokušaj krijumčarenja...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.