Izvor: Tech-Lifestyle.com, 26.Feb.2024, 19:02

Seiko slavi 60. godišnjicu sa ograničenom serijom hronografa

Seiko, tragač u izradi satova od 1964. godine, vodi nas na stilski putovanje unazad u vreme najnovijim dodatkom svojoj seriji Style60s – SRPK61. Izdanje ograničene serije odaje počast Kronografu Crown iz 64. godine, povodom 60. godišnjice Seikovog pionirskog stop sata. SRPK61 se ponosi tanjim kućištem od nerđajućeg čelika od 39,5 mm, kao nagoveštaj modernih estetika, dok zadržava četvrtasto Hardlex kristalno staklo i karakterističnu narukvicu od svog vintage prethodnika. Pokretanje lepote je dodeljeno 4R35 automatskom mehanizmu, kojim se postiže snažan rezervoar snage od 41 sata.
Style60s – SRPK61 Ova replika ne završava samo na dizajnu; na brojčaniku se uvodi prozor za datum, savremeni dodir koji je izostao u originalnom Kronografu Crown. Providni poklopac kućišta ponosno nosi natpis „Ograničena serija“, praćen serijskim brojem, a sat dolazi u vintage kutiji koja dočarava duh njene epohe. Dok će puristi možda raspravljati o promenama, serija Style60s oličava odavanje počasti sa preokretom. Sa samo 5000 komada dostupnih po ceni od 595 dolara od januara 2024. godine, SRPK61 je moderni klasik koji zahteva pažnju – neodoljiva mešavina nostalgije i inovacija za ljubitelje satova koji znaju.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.