Sa termoregulacionim ćebetom od grafena biće vam prijatno u svim vremenskim uslovima

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 25.Jun.2023, 18:00

Sa termoregulacionim ćebetom od grafena biće vam prijatno u svim vremenskim uslovima

Kada je napolju hladno, ovo ćebe će vas ugrejati, a kada je toplo ono će vas rashladiti. Ukratko, HILU se ponaša kao termostat, ali u vidu pametnog, mekanog ćebeta koje je napravljeno od materijala za koji nikada ne biste pomislili da od njega može da se pravi ćebad – a to su grafenska vlakna.
HILU je prvo ikada grafensko ćebe i zaista je u stanju da vam obezbedi izvanrednu termoregulaciju dok spavate. U zavisnosti od toga koliko vam je toplo ili hladno, HILU reguliše vašu telesnu temperaturu i dovodi je u ugodniju zonu. Kada vam je toplo, HILU će vas rashladiti, a kada je klima upaljena na najjače i postaje vam previše hladno, ovo grafensko ćebe zadržava toplotu i greje vas. U stanju je čak i da radi obe ove stvari istovremeno, to jest da  greje jednu polovinu kreveta a drugu hladi, što znači da će vama i vašem partneru biti ugodno u svakom trenutku bez obzira na temperaturu u prostoriji.

Pravljenje HILU tkanine počinje korišćenje čistih grafenskih vlakana, za čije dobijanje je neophodno rastopiti grafen u tečne grafenske kristale putem posebnog procesa mokrog vrtenja. Ti tečni kristali se potom suše i formiraju vlakna koja se zatim pletu pomoću tehnologije po imenu Adaptex. Time se stvara ćebe koje može da oseća vašu temperaturu i prilagođava joj se, i pritom zadržava ostale ključne karakteristike ćebeta kao što su mekoća i udobnost, a takođe je i hipoalergensko i ima sertifikaciju OEKO-TEX100. Dodatna prednost ćebeta koje je napravljeno od čistog grafena je to što on čini HILU ćebe izuzetno izdržljivim i praktično otpornim na cepanje.

Kada vam je hladno, vlakna regulišu vašu telesnu temperaturu tako što rasipaju toplotu, a kada vam je vruće, grafen apsorbuje toplotu vašeg tela u sebe i tako vas hladi, usput sprečavajući gomilanje vlažnosti zbog čega ćete ostati suvi i neoznojani tokom cele noći. Čak i ako se oznojite, grafenska vlakna imaju antibakterijska svojstva, tako da će vaše ćebe ostati sveže nedeljama, ako ne i duže… a kada dođe vreme da operete svoje HILU ćebe, možete ga staviti u veš mašinu uz nežni ciklus sa hladnom vodom i izaći će iz mašine kao da je novo.

1 od 5
























The post Sa termoregulacionim ćebetom od grafena biće vam prijatno u svim vremenskim uslovima appeared first on Tech X Lifestyle: Svet u kom životni stil kreira tehnologiju!.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.