ŠOKANTNO! BUDUĆNOST je VEĆ stigla! DA LI je ovo POČETAK kraja ljudske rase kakvu je ZNAMO! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKANTNO! BUDUĆNOST je VEĆ stigla! DA LI je ovo POČETAK kraja ljudske rase kakvu je ZNAMO! (VIDEO)

Prvi kibrog!

Odavno se u filmovima i SF romanima pričalo o ljudima koji su ugradili u sebe delove mašina i pretvorili se u kiburge. Dugo je to bila samo fantastika ali izgleda da mašta upravo postaje stvarnost.

Grupa entuzijasta koji sebe nazivaju Biohakeri želi da poboljša rad svojih tela i mozga tako što bi hakovala  sopstvenu biologiju.

Kako piše BBC, oni to rade tako što u sebe ugrađuju tehnologiju sebi pod kožu, podvrgavaju se ekstremnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dijetama i pokušavaju da izmene svoju DNK.

Liviu Babic je jedan od njih. On želi da stvori nova ljudska čula, a kada mu dodirnete grudi, možete spaziti njegov prvi korak ka tom cilju - ona virbriraju svaki put kada se okrene ka severu. Ako neke životinje mogu da "osete" pravac, zašto ne bismo mogli i mi?

On može da "oseti" sever zbog elektronskog implanta u grudima koji se zove "Severno čulo". Uključuje kompas, blutut konekciju i prikačen je za kožu poput pirsinga, sa dve metalne pločice.

Implant je dizajnirala Liviuva firma "Sajborgnest" . On se nada da je to samo početak razvoja navigacije koja bi se ugrađivala, koja bi konačno završila eru "generacije ekrana", kako je on zove.

On to ovako objašnjava:

- Hodate ulicom zureći u svoj telefon. Želite da stignete negde ali nemate pojma šta se dešava u svetu oko vas jer samo zurite u ekran uz put. Zamislite da vam to ne treba i da možete da se krećete svetom baš kao ptica, tako da stalno znate gde se nalazite. Onda bi i slepi ljudi mogli da se orjentišu.

Ceo video možete da pogledate ovde:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.