Prvi grad koji je dobio sopstveni domen je Beč

Izvor: marketingITD.com, 13.Mar.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi grad koji je dobio sopstveni domen je Beč

Od 11. februara ove godine, Beč je prvi grad na svetu koji može da se pohvali vlastitim top-level domenom (TLD), pod nazivom .wien, a namenjen je svim zainteresovanim kompanijama, organizacijama i pojedincima.
„Posebno sam zadovoljan što smo mi dobili pravo na prvu fazu uvođenja, u kojoj će kompanijama i organizacijama biti omogućeno da zaštite svoja prava na robne marke registracijom .wien domena pre nego što otpočne generalna dodela. Ovo je jedinstveni pristup Beča u poređenju sa drugim novim domenima. Biće nam zadovoljstvo da pružimo podršku svim zainteresovanima garantovanjem njihovim prava u ovom veoma kompleksnom procesu.“ izjavio je Ronald Schwärzler, direktor kompanije punkt.wien
Foto: wien.gv.at

Dodeljivanje i registrovanje .wien domena.wien domen će biti stavljen na raspolaganje u nekoliko faza. Vlasnici zaštićenih robnih marki biće prvi kojima će biti omogućeno da registruju svoje domene pre nego što počne dodela ostalima. Takođe, biće im omogućeno da zaštite svoje robne marke od nepravilne registracije.
Sve do 30. aprila prijave za .wien domen prikupljaju i dodeljuju ovlašćeni registri.
Od juna 2014. godine svi zainteresovani mogu zatražiti nazive domena bez dokazivanja svojih prava na to. Dodela domena ovim licima započinje 2. jula 2014. godine.
Otvorena registracija počinje 15. jula 2014. godine. Od tog dana .wien će moći da registruje ko god poželi, bez ograničenja.
The post Prvi grad koji je dobio sopstveni domen je Beč appeared first on marketingITD.

Nastavak na marketingITD.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta marketingITD.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta marketingITD.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.