Izvor: Tech-Lifestyle.com, 19.Apr.2019, 04:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognoze kažu da će do 2025. godine pet milijardi ljudi pristupati internetu preko mobilnih telefona – Opšta povezanost

Više od 60 procenata svetske populacije će biti na mobilnom internetu do 2025. godine, pokazuje istraživanje organizacije GSMA Intelligence koja obrađuje podatke o mobilnim operaterima.
Premašivši brojku od 3 milijarde početkom 2017. godine, broj korisnika mobilnog interneta će ubrzano rasti u toku sledećih osam godina, kada se očekuje da će dostići 5 milijardi, ili 61 posto svetske populacije do te 2025. godine.
Kako rast broja jedinstvenih pretplatnika bude usporavao, usvajanje mobilnog interneta će sve više postajati ključni pokazatelj po kom će se meriti reach i vrednost koje stvara mobina industrija. U toku sledećih osam godina, usvajanje mobilnog interneta će se povećati za 21 posto, i dostići će 86 posto od ukupnog broja mobilnih pretplatnika.
Broj korisnika mobilnog interneta će rasti pod uticajem sledećih faktora:
– nastavak prelaska pretplatnika sa 2G na 3G+ mreže, kao i poboljšan domet pokrivenosti mobilnih širokopojasnih mreža,
– stalan pad cena mobilnih telefona i usluga mobilnog interneta,
– povećanje broja jedinstvenih pretplatnika.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.