Premijer Vals poručio Francuzima: Još dugo ćemo morati da se žrtvujemo

Izvor: Blic, 29.Dec.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Vals poručio Francuzima: Još dugo ćemo morati da se žrtvujemo

Francuski premijer Manuel Vals poručio je danas Francuzima da će još godinama morati da se žrtvuju za ekonomski preobražaj zemlje.

- Ne želim da Francuzima dajem lažnu nadu da ćemo sa žrtvovanjem moći da prestanemo za dve ili tri godine - izjavio je Vals za španski list "El mundo" koji je francuskog premijera okarakterisao kao Španca koji želi da promeni Francusku.

- Moramo godinama da ulažemo napore kako bi Francusku učini snažnijom, kako bi preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postala konkurentnija i kako bi javni sektor postao efikasniji, jeftiniji i sa manje poreza - objasnio je Vals.

Francuski premijer je izrazio nadu da će u narednim mesecima doći do ponovnog rasta a samim tim i do rasta plata i otvaranja većeg broja radnih mesta.

- Ali moramo da nastavimo sa ulaganjem napora kako bi državu učinili efikasnijom, strateški jačom ali koja će manje trošiti - ocenio je francuski premijer španskog porekla, izrazivši uverenje da su Francuzi shvatili neophodnost reformi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi, morate još dugo da trpite

Izvor: B92, 29.Dec.2014

Francuski premijer Manuel Vals poručio je Francuzima da će još godinama morati da se žrtvuju za ekonomski preobražaj zemlje...Ne želim da Francuzima dajem lažnu nadu da ćemo sa žrtvovanjem moći da prestanemo za dve ili tri godine, izjavio je Vals za španski list El mundo koji je francuskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.