Philips SmartSleep optmizuje spavanje uz pomoć tišine

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 11.Jun.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Philips SmartSleep optmizuje spavanje uz pomoć tišine

Skoro 40 odsto ljudi, starosti 25-54 godina spava manje od preporučenih sedam sati, što dovodi do pada koncentracije, pamćenja i fokusiranosti. Studije sugerišu da duboki san, ili san sa sporim moždanim talasima, igra bitnu ulogu u odmaranju mozga kako bi bili budniji i koncentrisaniji. Studije takođe sugerišu da ljudi koji imaju kvalitetan san bolje funkcionišu tokom dana, sa boljim pamćenjem, koordinacijom pokreta i energijom.

Za razliku od ostalih uređaja koji prate samo šablon spavanja, novi SmartSleep uređaj je dizajniran tako da poseduje dva mala senzora koji detektuju periode sa sporim moždanim talasima i interveniše putem klinički dokazane tehnologije kako bi podržao takve snove. Patentirani algoritmi za naprednu analizu snova, razvijeni u saradnji sa vodećim ekspertima i neurolozima, proizvode prilagođene audio tonove koji produbljuju dubinu i trajanje perioda sa sporim moždanim talasima. Prateća aplikacija za mobilni telefon prati poboljšanje spavanja i pruža savete kako da se najbolje naspavate. Čak 70 odsto korisnika koji pate od hroničnog manjka sna su za samo dve nedelje prijavili da se osećaju manje umornim tokom dana.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.