Panasonic predstavio kompaktni super zum za snimanje moćnih fotografija, 4K videa i selfi snimaka

Izvor: ItRešenja.com, 01.Maj.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panasonic predstavio kompaktni super zum za snimanje moćnih fotografija, 4K videa i selfi snimaka

Uprkos činjenici da aktuelni pametni telefoni zadovoljavaju potrebe većine korisnika na polju snimanja fotografija i video zapisa, proizvođači digitalnih aparata pokušavaju da nas ubede da i dalje ima smisla kupovati i koristiti njihove proizvode čak i van klase profesionalnih modela. Jedan takav aparat koji zaista ima ozbiljna adute dolazi iz kompanije Panasonic, a između ostalog može da se pohvali 30x optičkim zumom u prilično kompaktnom kućištu…

U pitanju je LUMIX DC-TZ90, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << predstavnik linije “Travel Zoom”, čiji ugrađeni Leica objektiv (24-720 mm) zaista pravi ozbiljnu razliku u odnosu na ono što bi mogao da vam ponudi bilo koji smartfon. Pored toga ovaj zanimljivi aparat nudi i visoko osetljivi MOS senzor od 20,3 megapiksela,  kao i mogućnost snimanja QFHD 4K video zapisa u rezoluciji od 3.840 x 2.160 piksela.

Tu su i napredne funkcije kao što je Post Focus za izoštravanje nakon okidanja, kao i Focus Stacking opcija koja omogućuje naknadno podešavanje dubine polja kombinacijom različitih kadrova i Post Focus funkcije i to sve na samom uređaju. Takođe, LUMIX TZ90 ima i funkciju Light Composition koju proizvođač reklamira kao mogućnost za izradu bogatijih i dramatičnijih fotografija požara ili noćnih scena na samom uređaju, te 4K Live Cropping funkciju koja omogućuje stabilno zumiranje i panning u visoko-rezolucijskim 4K video zapisima.

Fotoaparat poseduje i DFD (Depth From Defocus) tehnologiju za postizanje izuzetno brzog autofokusa od 0.1 sekunde, te brzo uzastopno okidanje od maksimalno deset fotografija u sekundi. Sistem autofokusa izveden je u 49 tačaka, te donosi mogućnost Touch AF za odabir tačke izoštravanja dodirom, kao i Low Light AF za bolje performanse fokusiranja u uslovima slabog osvetljenja.

Na kraju spomenimo i mogućnost snimanja uspešnih selfi fotografija obzirom da veliki 3-inčni (7.5 cm) LCD ekran ima opciju rotiranja od 180 stepeni, dok podrška za WiFi i PictBridge omogućuju brzo deljenje, odnosno štampu fotografija direktno sa samog aparata.

Više informacija možete saznati putem ovog linka



Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.