Ovaj trend na društvenim mrežama je opasan po vaše lične podatke VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 18:00

Ovaj trend na društvenim mrežama je opasan po vaše lične podatke VIDEO

Društvene mreže su postale sastavni deo života. Ipak, koliko ih koristimo ponekad zaboravljamo da društvene mreže mogu biti i opasne.

Brzom pretragom heštega #boardingpass naći ćete preko 100.000 rezultata na Instagramu.

Iako će vaši pratioci da uživaju u najavi vašeg predstojećeg putovanja ili odmora - kriminalci koji su zainteresovani da vam ukradu identitet koristiće vaše podatke za kriminalne radnje samo na osnovu fotografije vaše avionske karte. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ukoliko baš gorite od želje da pokažete svojim prijateljima da putujete, možete da postavite kartu sve dok ne prikazujete ime, kodove rezervacija, datume i barkod.

Izbacivanje osetljivih informacija pametnije je od zamućivanja jer se pikseli, pod pravim okolnostima i s pravim programima, često mogu prebaciti u njihov prethodni oblik, otkrivajući upravo ono što želite sakriti.

Pogledajte video-prilog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.