Obiđite jedan od najlepših gradova srednje Evrope uz popust portala Superodmor.rs

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obiđite jedan od najlepših gradova srednje Evrope uz popust portala Superodmor.rs

Kao jedan od najstarijih, najvećih i najlepših gradova u srednjoj Evropi, koji je pošteđen od razaranja u Drugom svetskom ratu, Prag je prvorazredna turistička destinacija. Portal Superodmor.rs nudi vam mogućnost da obiđete njegove znamenitosti i da pri tom uštedite.

Ukoliko danas na portalu Superodmor.rs rezervišete aranžman od 7. novembra, tri noćenja sa doručkom u hotelu Juno u najvećem i glavnom gradu Češke Republike i autobuski prevoz platićete 89 evra umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << redovne cene od 99 evra po osobi. Osnovan u IX veku po dolasku Slovena u Češku, grad je dostigao zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, Katedralu Svetog Vida, prvu gotsku katedralu u Centralnoj Evropi. Njegova arhitektura je raznovrsna, a prave atrakcije kojima privlači turiste iz celog sveta su: Stari grad i Staromjetske namjesti (Starogradski trg), Vaclavske namjesti (Trg Sv. Vaclava - glavni trg i ulica), Praški hrad (Hradčani) sa Katedralom Sv. Vida (14. vek), Karlov most, Jevrejska četvrt, Lenonov zid, Narodni muzej i druge.

Prema programu puta, prvog dana planiran je panoramski obilazak grada i njegovih znamenitosti, dok je uveče moguć odlazak u ”Praški muzej piva”. Narednog dana planiran je fakultativno odlazak na celodnevni izlet u Karlove vari, najpoznatije srednjoevropsko banjsko i turističko mesto i jedno od najlepših srednjoevropskih gradova. Sledećeg dana organizovan je fakultativno celodnevni izlet za Drezden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi, uz panoramsko razgledanje grada i njegovih znamenitosti.  Pre povratka za Beograd, Prag ćete moći da upoznate i sa reke, tokom plovidbe Vltavom.

Više informacija o putovanju pročitajte ovde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.