Obeležavanje Međunarodnog dana prava javnosti da zna

Izvor: ItRešenja.com, 23.Sep.2020, 18:48

Obeležavanje Međunarodnog dana prava javnosti da zna

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji će u ponedeljak, 28. septembra održati kofnerenciju povodom obeležavnja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Ovaj dan se u Srbiji obeležava od 2006. godine sa ciljem da inspiriše sve organe vlasti da poboljšaju transparentnost svog rada i saradnju sa građanima, a građane ohrabri da ostvare svoje pravo na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i da prepoznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << organe vlasti kao svoje partnere.

Povodom obeležavanja ovog dana, tradicionalno se uručuju priznanja predstavnicima organa javnih vlasti koji su se u proteklih godinu dana istakli u afirmisanju prava javnosti na slobodan pristup informacijama, kao osnovnog ljudskog prava i jednog od fundamentalnih principa dobre uprave. Priznanje se dodeljuje i državnom organu za najbolji informator o radu, odabranom na javnom konkursu. Svi dobitnici priznanja će biti objavljeni tog dana, a biće predstavljena i Publikacija IX – „Stavovi i mišljenja Poverenika“.

Pored poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, govornici na ovom skupu će biti visoki zvaničnici međunarodnih institucija.

Svi zainteresovani će skup moći da prate uživo, putem video prenosa na zvaničnom Jutjub kanalu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka od ličnosti u periodu od 11 do 12.30 časova.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.