OPENAI ODGOVORIO NA TUŽBU ILONA MASKA: Iz kompanije kažu da je kontroverzni biznismen želeo apsolutnu kontrolu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 14:21

OPENAI ODGOVORIO NA TUŽBU ILONA MASKA: Iz kompanije kažu da je kontroverzni biznismen želeo "apsolutnu kontrolu"

Druga verzija događaja.

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije OpenAI je na svom blogu odgovorila na tužbu Ilona Maska rekavši da je američki preduzetnik želeo da ima apsolutnu kontrolu nad pomenutom firmom.

Nakon što je Mask prošle nedelje tužio kompaniju tvrdeći da su prekršili ugovor kojim su se obavezali da će razvijati veštačku inteligenciju u korist čovečanstva, OpenAI je navela da će odbaciti "sve Ilonove tvrdnje" i ponuditi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sopstvenu verziju događaja.

- Dok smo razgovarali o profitnoj strukturi kako bismo unapredili misiju, Ilon je želeo da se spojimo sa Teslom ili potpunu kontrolu, uključujući i većinski kapital, početnu kontrolu odbora i da bude izvršni direktor OpenAI - navodi se u objavi.

OpenAI tvrdi da nije mogla da pristane na uslove Ilona Maska pošto nije želela da bilo koji pojedinac ima apsolutnu kontrolu nad firmom.

U objavi se istovremeno navodi da je Mask znao da će OpenAI biti orijentisana na profit i da će firma postepeno prelaziti na rad na softveru zatvorenog koda.

Objavu potpisuju suosnivači OpenAI Greg Brokman, Ilja Suckever, Džon Šulman, Sem Altman i Vojčeh Zaremba.

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask je prošle nedelje pred sudom u San Francisku tužbu protiv kalifornijske kompanije OpenAI, njenih suosnivača Sema Altmana i Grega Brokmana i pridruženih entiteta, navodeći da su tuženi prekršili svoje ugovorne sporazume u kojima se navodi da će razvijati veštačku inteligenciju (AI) u korist čovečanstva.

U Maskovoj tužbi se pominje "osnivački ugovor" OpenAI, ali ovaj sporazum za sada nije objavljen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.