Nintendo beleži lošu prodaju konzola

Izvor: ITsvet.com, 18.Apr.2013, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nintendo beleži lošu prodaju konzola

Kompanija Nintendo je imala još jedan loš mesec budući da je u toku marta zabeležena loša prodaja igračkih konzola, navodi Michael Pachter, analitičar Wedbush-a. Nintendo je u pomenutom periodu prodao 55.000 Wii U jedinica na teritoriji SAD, što je pad od 17 odsto u odnosu na broj konzola koji je prodat u toku februara. Sa druge strane, Nintendo je uspeo da proda samo 85.000 jedinica njihove Wii konzole, što je pad od čitavih 51 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Pachter navodi da je Xbox 360 najbolje prodavana igračka konzola na tržištu sa 290.000 prodatih jedinica.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Sniženje cena neće pomoći Wii U konzoli

Izvor: ITsvet.com, 18.Apr.2013

Sniženje cena neće pomoći da se ubrza prodaja Wii U konzola, navodi analitičar pri Wedbush Securities Michael Pachther. U napomeni za investitore pre objavu prodaje u mesecu martu, rečeno je da je Wii U konzola prodata martu u 55.000 jedinica što je pad od 16% u odnosu na 64.000 jedinica koliko...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.