Izvor: B92, 25.Sep.2023, 16:57

Ne propustite besplatne video-igre: Ovog četvrtka još dva naslova, za svakog ponešto

Kao što smo navikli, Epic Games Store i ovog četvrtka, 28. septembra, nudi dve besplatne video-igre, a ovaj put su se odlučili za naslove koji se veoma razlikuju.

Korisnici Epic Games Store-a imaju još nekoliko dana da besplatno preuzmu dve video-igre koje imaju, reći ćemo, specifičnu priču - Out of Line i The Forest Quartet.

Međutim, ako niste zainteresovani za njih, onda ćete možda biti zadovoljniji onim što sledi: 28. septembra stižu dve video-igre koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nude znatno drugačija iskustva u poređenju sa prošlim setom.

Prvo, tu je Model Builder koji nudi opuštajuće iskustvo za ljubitelje simulacija, a možete da odaberete i Soulstice, RPG koji podseća na Berserka i Dark Souls.

Soulstice baca igrače u Sveto kraljevstvo Keldas, koje pustoše monstruozna stvorenja. Dve sestre, Brajar i Lut, spojene su u biće poznato kao Himera, pri čemu Brajar dobija natprirodne moći a Lut ostaje vezana za njenu dušu. Dve sestre funkcionišu kao dvostruki likovi, pa morate istovremeno da upravljate njima kako biste ispunili određene zadatke, prenosi Game Rant.

Celu postavku je očigledno inspirisao Dark Souls, ali joj je po sentimentu verovatno bliža Devil May Cry. Mada je Soulstice objavljen pre nešto više od godinu dana, još nije stigao u Epic Games Store - sve do sada, kada će biti ponuđen besplatno zbog promocije.

Za one koji bi radije da se opuste uz računar nego da ubijaju monstrume, tu je druga besplatna video-igra, Model Builder. Naslov manje-više sve govori, u pitanju je simulacija u kojoj obožavaoci mogu da prave komplete modela poput onih za robote Mobile Suit Gundam, tenkove i oružje.

Pošto je Mobile Builder dostupan bez dodatnih troškova nedelju dana, igrači dobijaju sate da nauče kako se ovi kompleti modela prave. Kao što se i očekivalo, kreativnost ne samo da se podstiče, već je i potrebna da se modeli učine jedinstvenim. Mogu se kasnije i prodati, kako bi igrači kupili još impresivnije alate i materijale.

Dok jedna besplatna video-igra nudi mračnu priču o dve sestre u borbi sa visokim ulogom, druga vas poziva da se opustite i napravite modele iz snova sopstvenim tempom. Možda je baš zato Epic Games odlučio da ponudi ove dve vidoe-igre, kako bi privukli što širu paletu korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.