Izvor: marketingITD.com, 17.Jul.2014, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najkvalitetniju uslugu u regionu dobićete u Sloveniji i Srbiji

Tokom jula ove godine hrvatska agencija Heraklea je u saradnji s agencijama za tajnu kupovinu iz  regije šesti put za redom sprovela istraživanje o osnovnim elementima kvaliteta usluge, a sa ciljem pronalaska najboljih u regiji.
U istraživanju su učestvovale Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija i Srbija, a tajni kupci su posetili 800 različitih objekata kao što su autosaloni, banke, benzinske pumpe, maloprodajni objekti, supermarketi, prodajna mjesta telekomunikacionih kompanije, turističko-ugostiteljski objekti i uslužne delatnosti.
Mereno je pet osnovnih elemenata dobre, odnosno kvalitetne usluge, kao što su: pozdrav, utvrđivanje potreba/želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda i zahvaljivanje na poseti, a prema akronimu engleske reči GUEST (gost) Greet, Understand, Explain, Suggest, Thank.
 U skoro svim kategorijama na prvom mestu se nalazi Slovenija, osim kategorija pozdrava i utvrđivanja potreba/želja kupaca. Ostvareni rezultat je 75 odsto, uz zabeležei pad kvaliteta usluge u odnosu na prošlu godinu, kada je rezultat bio viši za skoro 2 odsto.
Srbija beleži porast kvaliteta u odnosu na prethodno istraživanje, i zauzima drugo mesto sa rezultatom od 73 odsto.
Hrvatska je u ovogodišnjem istraživanju zauzela treće mesto i 70 odsto, i beleži pad kvaliteta usluge u odnosu na prošlu godinu, kada je bila na drugom mestu u regiji sa rezultatom od 76 odsto.
Bosna i Hercegovina u ovogodišnjem istraživanju ponovno zauzima poslednje mesto, i beleži dodatni pad kvaliteta usluge od gotovo 2 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kada je postigla rezultat od 66 odsto.
The post Najkvalitetniju uslugu u regionu dobićete u Sloveniji i Srbiji appeared first on marketingITD.

Nastavak na marketingITD.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta marketingITD.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta marketingITD.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.