Najbolji gramofoni u 2016.

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 12.Dec.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji gramofoni u 2016.

Zbog sve većeg interesovanja za vinil u prethodnih nekoliko godina, audio kompanije i proizvođači gramofona stalno razvijaju nove proizvode kako bi zadovoljili potrebe svih vrsta korisnika. Novopridošli entuzijasti, kolekcionari kojima je to hobi, okoreli audiofili, kako mladi tako i stari, imaju veoma širok izbor marki i modela. Donosimo vam pregled novih, priuštivih modela koji su na tržištu predstavljeni tokom 2016. godine. Bluetooth povezivanje, ugrađena pred-pojačala, digitalni audio visoke rezolucije, izlazi za slušalice i USB portovi možda deluju suvišno na gramofonu, ali sve više modela ima ove karakteristike, pokušavajući da održe korak sa savremenim trendovima. Osim cene, kao kriterijum za našu listu uzeta je i mogućnost da se zaobiđu bespotrebne karakteristike.
REGA PLANAR 1
Rega je upotpunila svoju obnovljenu liniju priuštivih gramofona modelom Planar 1, koji zamenjuje veoma popularni model Rega RP1, od kojeg je nasledio samo remen, donji disk i poklopac, dok su svi ostali delovi modela Planar 1 redizajnirani kako bi se poboljšale performanse. Ima potpuno novi termo-set, sjajno lakirano postolje sa „značajno poboljšanim“ izgledom, dostupan je u sjajnoj crnoj ili beloj boji. Postolje se nalazi na novim, poboljšanim nožicama koje daju povećanu stabilnost, a prekidač za uključivanje i isključivanje je ergonomski postavljen na donju stranu gramofona. P1 je prvi bazni Rega model koji ima sinhroni AC motor od 24V sa niskim nivoom buke i aluminijumski kotur koja obezbeđuje bolju stabilnost, a tu je i novi poklopac motora sa integrisanim hlađenjem. Promenjen je čak i disk, sada je tu teži, 23-milimetarski disk od fenolne smole sa poboljšanom stabilnošću. Uz ovaj gramofon ide i ručno sklapana ručica RB110, napravljena sa Reginim nosačima koji obezbeđuju ultra-nizak nivo trenja. Novi Planar 1 je najjednostavniji Rega gramofon za korišćenje do sada, i možete da počnete sa njegovim korišćenjem samo nekoliko sekundi nakon što ga raspakujete.
Cena $475

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.