NUNS organizuje skup solidarnosti sa ubijenim novinarima

Izvor: Blic, 07.Jan.2015, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS organizuje skup solidarnosti sa ubijenim novinarima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas medijske radnike i građane na skup solidarnosti sa francuskim novinarima ubijenim u "bezumnom terorističkom napadu" na redakciju francuskog lista "Šarli ebdo".

Skup će biti održan u četvrtak 8. januara u 18 časova, ispred Francuskog kulturnog centra u Beogradu u ulici Zmaj Jovina 11, navodi se u saopštenju NUNS-a. Kako se dodaje, na skupu će biti izražen i protest protiv terorizma.

Udruženje novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije je zgroženo terorističkim napadom na poznati francuski satirični nedeljnik "Šarli ebdo" u kojem su ubijeni 12 novinara, urednika, članova redakcije i dva policajca koji su ih obezbeđivali, saopštio je UNS.

UNS je istakao je ovo najteži oružani napad na novinare i čitavu redakciju u zemlji koja nije u ratu. Udruženje novinara Srbije uputilo je poruku solidarnosti francuskim novinarima i zamolilo ih da prenesu saučešće srpskih kolega porodicama ubijenih.

UNS je u saopštenju naveo da će ovaj teroristički čin pamtiti kao i zločin u kojem je u NATO bombardovanju Srbije i Crne Gore 1999. godine ubijeno 16 medijskih radnika RTS-a.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija odala poštu pariskim žrtvama

Izvor: Mondo, 08.Jan.2015, 01:38

Paljenjem sveća u centru Beograda nekoliko stotina ljudi odalo je poštu ubijenim karikaturistima iz Pariza...Ispred Francuskog instituta u centru Beograda okupilo se nekoliko stotina građana i medijskih radnika koji su izrazili žaljenje za mučki ubijenim kolegama iz Pariza...Skup je počeo u 18...

Nastavak na Mondo...

NUNS: Skup solidarnosti sa francuskim novinarima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jan.2015

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je medijske radnike i druge gradjane na skup solidarnosti sa francuskim novinarima ubijenim u jučerašnjem terorističkom napadu na redakciju francuskog lista Šarli Ebdo...Skup će biti održan u četvrtak 08. januara u 18 časova, ispred Francuskog kulturnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.