NAPAD NA BIZNISMENA Vozač video lice muškarca koji je pucao na Milana Beka

Izvor: Blic, 14.Nov.2014, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD NA BIZNISMENA Vozač video lice muškarca koji je pucao na Milana Beka

Biznismen Milan Beko ranjen je danas oko 17.30 sati sa dva metka ispred svoje kuće na Senjaku, saznaje "Blic". Vozač Milana Beka video je lice napadaču koji je ispalio dva hica u njegovog šefa ispred kuće u Ulici Andre Nikolića. Beko je odmah prebačen u beogradski Urgentni centar. Beko je u bolnicu dovezen bez svesti, a sa njim je bio vozač. Kako nam je rečeno u Urgentnom centru, Beko je operisan, njegovo stanje je trenutno stabilno ali se lekari uzdržavaju od davanja prognoza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Napadač, koji je nosio crnu duksericu sa kapuljačom i plavu perjanu jaknu, čekao je Beka sakriven u žbunju nedaleko od njegove kuće u beogradskom naselju Senjak. Beko je oko 17.50 sati stigao i dok je izlazio iz “mercedesa S klase” napadač je istrčao i u njega ispalio dva hica.

Jedan metak u grudi, a drugi u stomak. Međutim, vozač biznismena je povukao nazad u automobil i počeo da vozi u rikverc. I tako ga spasio. Iznenađeni napadač je ispalio još četiri hica koji su završili u “mercedesu”. Sa napadačem je bio je i saučesnik, odeven u crno i maskiran, koji je čuvao stražu.

- Policija naslućuje motiv pokušaja ubistva Beka. Taj podatak i kalibar iz kog je pucano, ne možemo da otkrijemo - kažu u MUP-u.

Napadač i saučesnik su posle napada pobegli pešice i policija traga za njima. Policija je na mestu zločina pronašli nekoliko tragova, kao i šest čaura.

- Sumnjamo da su proteklih nekoliko dana pratili kretanja biznismena. Nisu ga dugo čekali što smo saznali od otisaka patika koje smo pronašli na zemlji - dodaju u MUP-u.

Vozač, koji devet godina radi za Beka, ranjenog šefa je odvezao do Urgentnog centra, gde je oko 18.10 sati operisan.

Lekari su se više od sat vremena borili za život biznismena, koji je izgubio mnogo krvi. Ispred Urgentnog centra okupili su se i Bekovi prijatelji. Sve vreme Urgentni centar su obezbeđivali policajci naoružani dugim cevima. Operacija je bila uspešna, izvađena su oba metka, a posle zahvata Beko je bio svestan i komunikativan.

- Imao je povrede opasne po život, ali je u stabilnom stanju. Nezahvalno je govoriti o daljem oporavku. Operaciju je vodio ministar zdravlja Zlatibor Lončar - rekao je prof. dr Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije, a operaciji je prisustvovao i Đorđe Bajec, bivši direktor KC.

Zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović nije hteo da komentariše detalje o stanju Milana Beka, već je rekao da će više detalja biti poznato sutra.

Jedan od lekara iz Urgentnog centra je rekao za "Blic" da je Beko zadobio povrede abdomena, i da je trenutno u stabilnom stanju.

Izvor iz beogradske policije rekao je za "Blic" da je uviđaj obavljen profesionalno, da su nađeni tragovi koji mogu da dovedu do izvršioca ali i da je u istrazi, pred policijom sada veoma ozbiljan i obiman posao.

- Imamo snimke video nadzora ispred kuće Milana Beka. Radi se o snimcima napravljenim u poslednjih mesec dana, koji će sada biti pregledani. Očigledno je da je napadač znao navike Milana Beka, što ukazuje da ga je pratio izvesno vreme - kažu u policiji.

Inspektori beogradske policije su uzeli i snimke video nadzora koje ima većina vlasnika privatnih kuća u ulici kojom su napadači pobegli.

- Za sada znamo da su u pitanju dvojica napadača, izvršilac i njegov saučesnik. Obojica su na sebi imali dukserice sa kapljučama koje su imali preko glava i tamno plave jakne - kaže izvor "Blica".

Policija će u nastavku istrage proveriti i bazne stanice ovog dela Senjaka u poslednja tri meseca kako bi se utvrdilo ko je sve boravio u ovom delu grada.

Načelnik beogradske policije u cilju hapšenja izvršioca je naredio akciju "Vihor" - odnosno blokadu svih glavnih saobraćajnica u gradu, mostova, izlaza iz grada ali i pojačanu kontrolu državne granice.

- Na rasvetljavanju pucnjave odmah je angažovano 300 policajaca, koji su po hitnom naređenju angažovani na slučaju - kažu u policiji.

Najvažniji razgovor sa Bekom

U cilju otkrivanja motiva napadača i njegove identifikacije, najvažniji je razgovor sa Milanom Bekom. Policija do sada nije imala saznanja da njemu neko preti kao ni naznake da bi neko mogao da puca u njega.

- Beko je u stabilnom stanju ali sa teškim povredama. Ima dve prostrelne rane a meci su na ček osma mesta u stomaku napravile povrede - kaže naš izvor.

Policija traga za napadačem. Postavljene su kontrole na izlazima iz grada, a vozila se zasutavljaju i na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi, mostu "Gazela" i drugim prometnim lokacijama.

Kako javlja reporter "Blica", na mestu napada, na prozoru automobila parkiranog ispred Bekove kuće vide se rupe od metka. Ulicu je potpuno blokirala policija. Za sada se nije pojavio niko od članova porodice Milana Beka. Na uviđaju se pojavio i Veselin Milić, načelnik beogradske policije.

- Beogradska policija nema saznanja da je Milanu Beku neko pretio niti je imala bilo kakvih indicija da će biti izvršeno ovo krivično delo - izjavio je Milić i dodao da je napadač najverovatnije imao i pomagača.

Načelnik je potvrdio da je Beko zadobio dve prostrelne rane.

Pričao sa advokatom u trenutku napada

Kako saznaje "Blic", Milan Beko je u trenutku kad je napadač pucao u njega pričao telefonom sa advokatom Nenadom Popovićem. Advokat, međutim, nije imao komentara na ova saznanja.

- Ne želim da komentarišem ništa u ovom trenutku - rekao je Popović za “Blic”.

Bekova kuća smeštena je u takozvanom "rezidencijalnom" delu Senjaka, u neposrednoj blizini ambasade Argentnine. Sama ulica Andre Nikolića više podseća na sokak, široka je ne više od 5-6 metara i slabo osvetljena.

Osvetljenje je toliko slabo da je policija morala da doveze posebne reflektore vatrogasnim kolima, kako bi mogla da napravi uviđaj mesta sa kog je pucano. U toku uviđaja ulica je bila blokirana za saobraćaj, ali, osim novinara, niko njom nije ni prošetao. Nijedan od članova Bekove porodice nije došao u kuću nakon početka uviđaja.

Prijatelji se okupili ispred Urgentnog centra

Reporter "Blica" javlja da su se ispred Urgentnog centra okupili Bekovi prijatelji, među kojima su i Toplica Spasojević, Milorad Vučelić, Zdenko Tomanović, Dragan Bjelogrlić i Miodrag Kostić.

Biografija

Biznismen Milan Beko nije član ni jedne stranke, mada je bio ministar u vladama SPS, ND i JUL. Učestovao je u nekoliko najvećih privatizacija, a u poslednje vreme pominjao se kao kandidat za direktora "Železnica Srbije".

Beko je rođen u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Bio je i predsednik UO kragujevačke “Zastave”, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mlekara, “Knjaz Miloša”, “Luke Beograd”, kao i privatizaciji “Večernjih novosti” i “C marketa” sa Miroslavom Miškovićem. Otac je četvoro dece.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAG: Vozač video lice napadača koji je pucao na Beka

Izvor: Kurir, 15.Nov.2014, 02:56

Jedan metak pogodio je Beka u grudi, a drugi u stomak. Međutim, vozač je biznismena povukao nazad u automobil i počeo da vozi u rikverc. I tako ga spasio. Iznenađeni napadač je ispalio još četiri hica koji su završili u “mercedesu”..BEOGRAD - Vozač Milana Beka video je lice napadaču koji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.