Mnoštvo žena menja pol na Instagramu u MUŠKI! Imaju veoma DOBAR razlog za to! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnoštvo žena menja pol na Instagramu u "MUŠKI"! Imaju veoma DOBAR razlog za to! (FOTO)

Varaju nepravedni algoritam!

Mnoge korisnice Instagrama u svetu počele su da menjaju podatke na svojim profilima, to jest, da se društvenoj mreži predstavljaju kao muškarci, da bi prevarile potencijalno seksistički algoritam, koji je počeo da se primenjuje u aprilu ove godine.

Ova promena podrazumeva to da su neki postovi degradirani, jer algoritam više utiče na ženske korisnike nego na muškarce, stoji u izveštaju Hafington Posta.

- Počeli smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da redukujemo širenje postova koji nisu prikladni, ali nisu ni protiv pravila Instagrama, tako što limitiramo širenje tih postova na našoj "explore" stranici i "hashtag" stranicama. Na primer, seksualno sugestivni postovi i dalje će vam se pojavljivati u "feed"-u ako pratite naloge koji ih objavljuju, ali ovaj tip postova se možda neće prikazivati široj zajednici u "explore" i "hashtag" pretrazi - objasnili su iz Instagrama.

🛠Couple of days ago we reported a possible hack to increase engagement and beat the shadowban: changing your IG bio profile to ‘male’. (Instead of ‘female’ or ‘prefer not to say’). If you did, have you noticed any difference in the type of content Instagram shows you in your feed and Explore page? 🤔👀Let us know in comments. And yes, we still think it’s awful. Plus - stay tuned for our next shadowbanned user story coming soon...thank you ALL for being part of this equality-loving community!

A post shared by EveryBODYVisible (@everybodyvisible) on Nov 6, 2019 at 9:25am PST

Dok su iz društvene mreže tvrdili da je cilj samo da učesnici budu "sigurniji", mnoge žene požalile su se da ova promena znato uticala na njihovu vidljivost na ovoj društvenoj mreži.

Kao odgovor, Instagram profil "Everybodyvisible" (Svi su vidljivi) preporučio je da damama da promene pol u muški, da bi izbegle ovo ogreničenje.

- Više žena plesačica na Instagramu prijavile su da je vidljivost njihovih postova bila bolja i da je bilo manje sankcija kada su podesile svoje profile na "MALE" umesto na "FEMALE", ili čak ako su odabrale opciju da se ne izjasne o polu. Potom bi nastavile da postuju svoj uobičajeni sadržaj. Bizarno je da je manje "neprimereno" da muški korisnici na svojim profilima šeruju "granične" sadržaje nego žene koje prikazuju sopstveno telo - piše na stranici "Everybodyvisible".

Mnoge žene testirale su ovu promenu, sa iznenađujućim rezultatima.

- Promenila sam podešavanje pre nedelju dana i engejdment je definitivno porastao, dobila sam puno pratilaca prilično brzo, iako nisam čak ni postovala nove fotografije neko vreme. Mnogi od mojih starih videa odjednom su postali vidljivi na "explore" stranici. Ovo je toliko smešno, da me čini tužnom - napisala je jedna korisnica Instagrama.

A post shared by EveryBODYVisible (@everybodyvisible) on Oct 18, 2019 at 3:22pm PDT

A post shared by EveryBODYVisible (@everybodyvisible) on Oct 18, 2019 at 11:00am PDT

A post shared by EveryBODYVisible (@everybodyvisible) on Oct 26, 2019 at 10:33am PDT

A post shared by EveryBODYVisible (@everybodyvisible) on Oct 19, 2019 at 7:49am PDT

A post shared by EveryBODYVisible (@everybodyvisible) on Oct 21, 2019 at 2:43pm PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.