Lopovi više neće imati šanse: Na tržište nam stiže pametni novčanik (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2017, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi više neće imati šanse: Na tržište nam stiže pametni novčanik (FOTO+VIDEO)

Lopovima odzvonilo...

Nedavno je na sajtu Indiegogo pokrenut projekat prikupljana sredstava za finansiranje prvog pametnog novčanika, koji će biti nazvan Volterman. On će u sebi posedovati skoro sve što i prosečan pametan teleefon, izuzev, naravno, ekrana.

Glavna specifičnost ovog novčanika je kamera i očekuje se da će onemogućati eventualne lopove da se izvuku bez posledica. Volterman ima ugrađenu kameru, 512 MB RAM memorije, WiFi hot spot, GPS, 3G mrežu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Bluetooth. Ono što je sjajno je i to da će postojati mogućnost daljinskog punjenja, odnosno bežičnim putem.

Kada se novčanik prebaci u takozvani “lost” mod, on će fotografisati sve oko sebe i u specijalnoj aplikaciji za pametni telefon prikazati fotografije osobe kod koje se nalazi. No, da se zadržimo na kameri, kao glavnoj karakteristici.

Kako to sve izgleda, možete videti u njihovom promotivnom klipu.

Pretpostavlja se da će cena ovog izuzetno zanimljivog i korisnog novčanika biti 98 dolara, a na tržište najverovatnije izlazi do kraja decembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.