Logitech đakonije za gejmere

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 09.Feb.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Logitech đakonije za gejmere

Kada govorimo o igračkim periferijama, uvek se nekako spotaknemo o Logitech, renomiranog proizvođača upravljačkih uređaja koji valovitim IT vodama stameno plovi još od davne 1981. godine. Ovoga puta, švajcarska kompanija je obradovala igrače na tanjem budžetu, ponudivši kvalitetnu igračku tastaturu, slušalice i miševe, koje smo mi sa zadovoljstvom mrcvarili tokom praznika. Evo i naših utisaka.
Logitech G213 Prodigy
je atraktivno dizajnirana membranska tastatura, nešto veća od standardnih kancelarijskih modela, sa prostranim odmorištem za dlanove i ergonomski idealno podešenim nagibom. Iznad funkcijskih tastera, sa desne strane, raspoređeni su LED indikatori i namenski tasteri za kontrolu reprodukcije multimedije. Tasteri su visoki, ali imaju relativno plitak hod i taman su kruti koliko treba, tako da ne zamaraju prste ni posle dugotrajnog rada. Svi tasteri, uključujući i namenske, su aktivno osvetljeni višebojnim LED lampicama koje neprestano menjaju boju kroz čitav spektar, od crvene do ljubičaste (osvetljenje se može isključiti, ako nekome bude smetalo).
Performanse tastature su odlične: iako je membranskog tipa (prenos električnog impulsa vrši se između dve plastične membrane i tankog sloja metala), njen odziv, preciznost i taktilni osećaj su gotovo isti kao kod osetno skupljih mehaničkih tastatura (gde svaki taster ima mali prekidač, sličan onome na pisaćoj mašini). Softverska podloga je standardno dobra, i omogućuje programiranje funkcijskih tastera, separatno isključivanje tastera (da u žaru borbe ne pritisnete nešto što ne treba) i kreiranje profila za svaku pojedinu igru. U svakom slučaju, kao jeftina, funkcionalna i atraktivna alternativa skupim mehaničkim tastaturama, G213 Prodigy zaslužuje svaku preporuku.
+ dizajn, prilagodljivost
+ performanse
– osvetljenje je moglo biti jače
– nema makro tastere

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.