Koliko košta vaš profil Dark Webu?

Izvor: B92, 24.Nov.2023, 22:12

Koliko košta vaš profil Dark Webu?

Da li znate da za samo nekoliko dolara neko može da kupi vaše podatke za prijavu i direktan pristup vašim profilima na društvenim mrežama?

Oni koji to učine mogli bi da pročitaju sve vaše poruke, pregledaju sve što ste 'lajkovali', pa čak i da objavljuju sadržaj ​​u vaše ime; ukratko – u potpunosti da probiju i preuzmu vaše profile.

Whizcase je prikupio cene s crnog internet tržišta (dark weba) kako bi saznao koliko vredi vaš onlajn identitet: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

LinkedIn: 45 dolara

Facebook: 14 dolara

Instagram: 12 dolara

Discord: 12 dolara

Snapchat: 11 dolara

X (Twitter): 10 dolara

Pinterest: 9 dolara

TikTok: 8 dolara

Reddit: 6 dolara

Važno je zapamtiti: Vaš onlajn identitet je uvek pod rizikom, a njegovo hakovanje je jeftinije i lakše nego ikada. Sada je vreme da proverite svoje lozinke (jedinstvene za svaku stranicu) i uključite dvofaktorsku autentifikaciju gde god možete. Tako dobijate upozorenje ako se vašem nalogu pristupi s novog uređaja, prenosi Tportal.

Postoji još jedan korak koji bi trebalo da preduzmete dok razmišljate o tome koliko vaših informacija je dostupno na internetu.

Obrišite svoje podatke sa stranica za pretraživanje. Nazivaju se i posrednicima podataka – te kompanije zarađuju prikupljajući sve što mogu o vama i prodajući te informacije onome ko je voljan da ih kupi. To su u mnogim slučajevima oglašivači, ali mogu biti i hakeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo je cena vašeg profila na Dark Webu

Izvor: B92, 24.Nov.2023

Da li znate da za samo nekoliko dolara neko može da kupi vaše podatke za prijavu i direktan pristup vašim profilima na društvenim mrežama?

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.