Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Izvor: ItRešenja.com, 28.Jan.2023, 17:08

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

„Fokus“ ​​predstavlja osnovni element fotografije — najoštriju oblast slike koja usmerava oko posmatrača na glavni predmet kompozicije. Nalik tome, fokus saradnje kompanija vivo i ZEISS usmeren je ka stvaranju prvoklasnog iskustva snimanja za korisnike i kontinuiranoj optimizaciji snimaka pametnih telefona.

Beleženje profesionalnih snimaka zahteva dobru kameru i objektiv, veštine, a ponekad je potrebna i dodatna oprema, što za obične korisnike može predstavljati određenu >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << prepreku u dobijanju željenih snimaka. Imajući ovu činjenicu u vidu, kompanije ulažu veliki trud kako bi proces snimanja učinili jednostavnim, tako da svi korisnici vivo telefona mogu da jednim klikom od svojih svakodnevnih trenutka, i u svim uslovima, naprave snimke i fotografije profesionalnog kvaliteta.

Portretni režimi krojeni po meri

Besprekorni portretni režim X serije primer je strasti i posvećenosti koju vivo ulaže za usavršavanjem tehnologije snimanja – kroz strateško partnerstvo sa kompanijom ZEISS, kao i jedinstvene funkcije poput ZEISS Style Portrait – pozicionirali su vivo na vodeće mesto u ovoj oblasti. Sa zajedničkim ciljem da promovišu i razviju revolucionarne inovacije u tehnologiji mobilnog snimanja, kompanije nastoje da ohrabre korisnike da istraže sve mogućnosti snimanja portreta i na svakoj slici ostave svoj lični pečat.

Detaljno istraživanje potreba korisnika

Za vivo, sve počinje od korisnika. Kompanija u svojim centrima za istraživanje i razvoj sprovodi mnoga istraživanja i ciljanih anketa kako bi identifikovala ključne faktore koji korisnicima predstavljaju određen izvor nezadovoljstva. Ovi elementi diktiraju osnovne karakteristike koje su u fokusu za svaku novu generaciju proizvoda.

Mutne fotografije su bolna tačka za mnoge korisnike pametnih telefona. S toga je neophodna dobra funkcija stabilizacije, posebno kada uslovi osvetljenja nisu idealni ili se snima u pokretu. Inovativni sistem tehnologije stabilizacije Gimbal 2.0, kroz mehaničko švenkovanje kamere znatno smanjuje podrhtavanje tokom pokreta, omogućavajući korisnicima da snime profesionalne snimke u stvarnim situacijama gde je stabilizacija potrebna i eliminiše potrebe za dodatnom opremom u vidu stativa.

Uprkos značajnim iskoracima i standardima koje je kompanija postavila, vivo i dalje je aktivno radi na unapređivanju tehničkog znanja. Ovaj zadatak se obavlja u deset centara za istraživanje i razvoj širom sveta, koji su svi fokusirani na optimizaciju različitih aspekata iskustva mobilnog snimanja slika.

Kontinuiran rad na inovacijama

Fokus kompanije na budućnost vivo tehnologije snimanja je baziran je na dva pristupa. Prvi se oslanja na tehnološke inovacije koje su u prošlosti bile van domašaja, dok drugi uključuje ključne promene u celokupnom softverskom iskustvu. Ovo uključuje i stalno usavršavanje fotografija pomoću tehnologije veštačke inteligencije koja se kontinuirano prilagođava.

Kompanije vivo i ZEISS su kroz svoje strateško partnerstvo postavile standarde koje teže da svakim novim modelom i nadmaše.Zadnje kamere na vodećim uređajima vivo su usklađene sa dobro poznatim ZEISS T* premazom, koji značajno pomaže u smanjenju presijavanja i refleksije sočiva. Zahvaljujući ovom premazu, korisnici dobijaju slike sa više kontrasta i jasnoće.

Objedinjujući stručnost vivo inženjera i znanje u optičkom dizajnu kompanije ZEISS, tim za istraživanje i razvoj kreirao je načine da precizno ponovi izgled legendarnih ZEISS portretnih sočiva na flagship vivo uređaje. Saradnja vivo i kompanije ZEISS predstavlja primer integracije između kompanije pametnog telefona i brenda za obradu slika, pionirom u optici i optoelektronici, koja u ruke korisnika vivo pametnih telefona donosi savršene uređaje za stvaranje izvanrednih snimaka i fotografija.

Nastavak na ItRešenja.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.