Izvor: Tech-Lifestyle.com, 04.Okt.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da pronađete savršen sat.

Sat je kapriciozna, rafinirana refleksija vaše ličnosti. Posmatrajte vaš sat kao odraz vašeg lika u ogledalu. Nekada su satovi bili isključivo statusni simboli. S vremenom se to promenilo i danas ljudi poseduju više od jednog sata u svojim kolekcijama. Danas možete birati model sata prema sezoni – letnjoj ili zimskoj, prema prilici – kežual, poslovna, ceremonijalna…
Najvažnije je da prvo razmotrite svrhu kupovine sata. Da li želite dobru investiciju, odnosno sat koji ćete godinama nositi ili samo želite da već postojećoj kolekciji dodate neki novi model? Na primer, treba da znate da postoje satovi koji će s vremnom samo dobijati na svojoj vrednosti, jer spadaju u časovnike koji su traženi među kolekcionarima, kao i oni kojima vrednost nikada neće porasti već će samo opadati s vremenom.
Zato birajte pažljivo, jer sat treba da bude nešto što će duže vreme trajati u vašem životu. Sat ne treba da bude trend tranzitnog tipa. On nikako ne sme biti efemerni dodatak koji ima samo instant ukrasnu svrhu. Sat zauzima posebno mesto u spektru nakita, možda i zbog toga što se nalazi baš na našem zglobu. Nekada u sat gledamo da bismo shvatili koje je doba dana, a nekada samo da proverimo da je predmet našeg obožavanja još uvek tu.
Interesatno je i to da se u novoj tehnološkoj eri u svetu satova nije mnogo toga promenilo. Naime, mi stare telefone menjamo novima, iz godine u godinu i ne vraćamo se starim modelima. Sa satovima je priča drugačija. Sve i da ste nabavili nanoviji smart watch Connected, sigurno nećete baciti svoj omiljeni TAG Heuer Carrera koji ste pre nekoliko godina dobile za godišnjicu braka, jer taj sat će zapravo uvek moći da se nosi.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.