Izvor: Tech-Lifestyle.com, 07.Jan.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaciga za motor revolucionarnog dizajna – Vozz Helmets

Kacige za motore postoje već skoro ceo vek, a ipak se nisu bitno promenile od svog nastanka. Australijska kompanije Vozz Helmets to pokušava da promeni revolucionarnim dizajnom. Kaciga Vozz RS 1.0 se vertikalno rasklapa pomoću ravnog šrafcigera na dva dela i lakše se skida sa glave, u slučaju da dođe do saobraćajne nezgode. Druga pogodnost je pri stavljanju i skidanju kacige – otvara se kao školjka i lakše se postavlja.
Voztec sistem je u formi koncepta postojao još od 2005. a tek sad, nakon velikog broja testiranja i dodatnog razvoja, je ušao u proizvodnju.
Dizajn kacige je omogućio drugačiju unutrašnjost – ima više prostora, a ipak se ne može slučajno skinuti sa glave. Dodatno, kako nije obavezno da u donjem delu bude preširoka (da bi je navukli na glavu), bolje naleže na glavu a deo oko brade je bolje pokriven. Aerodinamika je poboljšana i u kacigu ulazi manje vazduha tokom vožnje. Pravi se u tri veličine i sedam boja, a cena Vozz kacige će biti dostupna na sajtu proizvođača.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.