Jezivi robot sa ljudskim pogledom: Kad dobra ideja pođe naopako VIDEO

Izvor: B92, 02.Nov.2020, 13:30

Jezivi robot sa ljudskim pogledom: Kad dobra ideja pođe naopako VIDEO

Novi robot kompanije Disney napravljen je tako da što više liči na čoveka. Nekima će, međutim, pre izazvati noćne more.

Naime, Disney je razvio sistem kojiim humanoidniroboti dobijaju mogućnost "ljudskih pogleda i pokreta", umesto "bezdušnih pogleda kakvi se obično povezuju sa mašinama", naveli su iz kompanije.

Ipak, ovaj robot izaziva sasvim suprotan efekat - umesto da se osećate prijatno i da vas podseti na ljudsku interakciju, veće su šanse da vas jeza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podiđe od njegovog pogleda.

Kada jednom prođete tu barijeru, tehnologija koja stoji iza nje će vam se možda čak i svideti, prenosi Engadget. Naime, ova mašina ima prirodne pokrete, koji podsećaju na ljudske, možete da uočite na njegovom licu nešto slično emocijama, a čak mu se i trup pomera tako da imitira disanje.

Možda ipak ne bi bila loša ideja da Disney svog robo-čoveka presvuče nečim što bi ličilo na kožu, čisto da ne bi rasterivali posetioce umesto da ih privlače u svoje čuvene tematske parkove. Kako robot izgleda i ponaša se, možete pogledati u video-snimku ispod.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.