Jedinstveni OLED TV na Androidu!

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 29.Okt.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstveni OLED TV na Androidu!

Druga Sonijeva OLED generacija televizora, tačnije model AF9 pun je inovacija. Zahvaljujući X1 Ultimate čipsetu slika na zavidnom nivou, a to sve spojeno sa Acoustic Surface audio sistemom izgleda i zvuči poprilično kul.
Sad se pitate kakve veze ima processor u celo priči…

X1 procesor ima bitnu ulogu u pružanju verodostojne slike televizora MASTER serije. Sa dugačkom istorijom i stručnošću u razvijanju profesionalih fotoaparata i monitora, kompanija Sony prepoznaje da preciznost u stvaranju sitnih komponenti obrade signala rezultuje u vidljivoj razlici u celokupnoj slici istog trena. Procesor slike X1 Ultimate može inteligentno da otkrije i analizira svaki objekat na slici koristeći novu Super rezoluciju baziranu na objektima za izuzetnu preciznost i detalje. Takođe, HDR remaster baziran na objektima je primetno ažuriran i sada dozvoljava da svaki objekat bude pojedinačno remasterizovan za bolju dubinu, preciznu teksturu i sve realniju sliku.
Sa druge strane, Acoustic Surface™ je prvi put predstavljena prošle godine u okviru veoma hvaljene A1 serije, koju je pratio model AF8 ove godine. Poboljšana Acoustic Surface Audio+ dobila je još jedan pokretač u centru ekrana i dodatni sabvufer kanal koji zajedno čine 3.2 kanalni zvučni sistem.

Model AF9, sa OLED displejom, predstavlja sklop vizuelnog i zvučnog iskustva. Sve to smešteno je u jednu jedinicu – ekran, koji sa zadnje strane ima samo stalak koji ga drži. Njegov oblik i materijali prožeti su mekoćom, u vidu zaobljenog okvira i stalka koji je prekriven tkaninom. Ove osobine omogućavaju modelu AF9 da odiše izrazitim vizuelnim prisustvom dok se uklapa u svoje okruženje.
Kada smo pomenuli jedinstvenost nije se odnosilo samo na vrahunski kvalitet koji se podrazumeva, Sony je pre neku godinu izbacio jedan model TV-a na Android sistemu, danas svi njegovi modeli televizora rade na Android operativnom sistemu što vam dodatno omogućava komunikaciju sa vašim omiljenim telefonom.
Ranije Android verzije jesu bili malo nespretno rešene, ali sada serija AF9 ima implementiran Android Oreo, mnogo bržim, sa novim interfejsom koji možete da prilagođavate vašim potrebama u bukvalnom smislu. Operativni sistem Android TV™, omogućava vam da pristupite najrazličitijem sadržaju iz svet filma, muzike, fotografije, igrica, pretraživanja, aplikacija i još mnogo toga.

Funkcija pretrage korišćenjem glasa čini pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i kontrolu televizora izuzetno lakim. Sa ugrađenom Chromecast™ linijom plejera sadržaj može veoma lako da se strimuje sa pametnog telefona ili tableta na televizor, dok pristup Google Play™ platformi omogućava uživanje u omiljenim filmovima, TV serijama i igricama na televizoru.
Jedina mana koju nismo očekivali je plastični daljinski, za koji verujemo da će u narednoj generaciji OLED serije biti unificiran, kao što je aluminijumski kod modela A1. Da budemo precizniji, premium proizvodima odgovara i premium dodatna oprema…
AF9 je bez sumnje najbolji Sonyov OLED TV do sada, i verovatno jak kandidat za high-end televizor godine. Kada je u pitanju kvalitet slike i zvuka, to je impresivno uklopljeno.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.