Izaberite kakvu kafu želite i aparat će je napraviti! – Krups Espresseria Automatic

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 20.Jan.2016, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaberite kakvu kafu želite i aparat će je napraviti! – Krups Espresseria Automatic

Ako spadate među one što su željni dobre šoljice kafe, ali nemate znanja ili vremena da je spremite korak po korak, postoji rešenje i za vas. Krups je napravio potpuno automatski kafe aparat koji završava sav posao. Od vas se traži da mu date na raspolaganje kafu u zrnu, izaberete kafu koja vam se pije i da sačekate nekoliko sekundi. On sam zagreva vodu na idealnih 92° C, meša je sa upravo samlevenom kafom i sipa u šoljicu.
Vi odlučujete šta ćete piti i u kojoj količini. Da li hoćete jaču, slabiju, slađu, gorču? Da li hoćete kolumbijsku, brazilsku, s Gvatemale, Hondrasa ili vam najviše paše ‘C’ kafa, na vama je da odlučite.
Dobra stvar je što se sama čisti i održava. S vremena na vreme morate isprazniti posudu gde se skladišti ostatak kafe, a o ostalom brine Espresseria Automatic! Potencijalni minus, ako bi često hteli da menjate ukus kafe, je što se kafa iz spremišta iz kojeg se melje i sprema, ne može isprazniti, već se mora napraviti kafa, pa trebate paziti da ne napunite spremište do vrha, ako niste spremni da je pijete do dna. Kafu možete mleti u tri veličine (krupno, sitno i ultra fino), a sitnija kafa daje jači ukus i kremastiju kafu.
Potpuno automatizovan kafe aparat se možda može zvati i polu-automatik. Pored četiri vrste kafe (espresso, espresso strong, coffee i long coffee), možete izabrati koliko mililitara vam je dovoljno za trenutnu dozu (za svaku vrstu kafe je drugi dozvoljen opseg) i na kraju dodati mleka. S mlekom, finalni proizvod može biti cappuccino ili caffe latte. Posuda za mleko je odvojena od aparata, tj. vezuje ih cevčica kroz koju stiže od posude do šoljice i na njoj se vrši odabir. Od mleka možete napraviti i penu, za šta vam opet treba drugačiji nastavak i lonče s mlekom u kome se pravi pena. Savet proizvođača je da posudu s mlekom držite u frižideru i da je vadite po potrebi.
Od naprednih opcija bi izdvojili podešavanje kada u toku dana želite da se pripremi voda za kafu, a na vama je da bunovni izjutra izaberete jaču kafu za lakše buđenje. Na kraju, svi delovi koji se peru se ne stavljaju u mašinu, već ih trebate ručno oprati. Srećom pa se to retko radi!
#td_uid_31_56c724e8880af .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(http://i2.wp.com/www.tech-lifestyle.com/wp-content/uploads/2014/11/krups-espresseria_automatic_steel_ea8010-3670205_malli.jpg?resize=80%2C60) 0 0 no-repeat; } #td_uid_31_56c724e8880af .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(http://i2.wp.com/www.tech-lifestyle.com/wp-content/uploads/2014/11/KRUPS-Espresseria-Full-Automatic-Espresso-Machine-779x1024.jpg?resize=80%2C60) 0 0 no-repeat; }
1 od 2















Saveti za bolju kafu
Za bolji ukus kafe kupite bolju kafu. Pri tome ne mislimo na skuplju kafu. Sveže zrno znači bolju kafu. Potražite prodavnicu koja sama peče kafu i kupite sveže ispečenu. Kvalitet kafe opada sa vremenom – ukus je najbolji prva tri dana posle pečenja – posle počinje da bledi. Mada, ako se čuva na odgovarajuć način, može trajati do dve nedelje. Kafu ne držite u frižideru ili zamrzivaču! Sakupiće miris od ostale hrane u frižideru, a u zamzivaču će izgubiti deo svojstva.
Razlike u doživljaju kafe
Razlika između aparata koji melje kafu i aparata koji prima partone je što patrona ima ograničen broj i ukus koji ćete dobiti je uvek isti. Ne možete ga menjati. On je fabrički ‘skockan’ tako da je očekivan ukus predvidljiv i sviđa se većini kupaca. Nekima se to sviđa i dalje neće tražiti. Ako meljete kafu, sami birate zrno. Vi odlučujete šta ćete piti i u kojoj količini. Da li hoćete jaču, slabiju, slađu, gorču? Da li hoćete kolumbijsku, brazilsku, s Gvatemale, Hondrasa ili vam najviše paše ‘C’ kafa, na vama je da odlučite. Kada želite šoljicu kafe, aparat prvo samelje kafu i tako svežu je sprema za vas.
Aparat za patrone je jeftiniji, ali je kafa skuplja. Ko ne plati na mostu, plati na ćupriji. Želite li da se vi pitate za ukus kafe, za vas je aparat što koristi kafu u zrnu. Cena ovog aparata na Amazonu je $723.98.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.