Internet Explorer odlazi u istoriju

Izvor: B92, 18.Mar.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet Explorer odlazi u istoriju

Microsoft je potvrdio glasine da će Internet Explorer zameniti drugim internet pregledačem, koji za sada nosi naziv Project Spartan.

Prema magazinu Verge, Kris Kaposela, direktor marketinga u Microsoftu, objasnio je da kompanija radi na novom imenu i brendu za pregledač.

„Sada istražujemo novi brend, novo ime za pregledač koji bi trebalo da se nađe u Windows 10“, rekao je on.

„I dalje ćemo imati Explorer, ali ćemo imati i novi browser, kojem smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dali radni naziv Project Spartan“.

Kompanija odavno želi da se oslobodi negativnih konotacija povezanih sa Internet Explorerom, pa je ispitala korisnike Chroma, pre nego što je donela odluku o nazivu novog pregledača.

Iako će novi browser biti glavni portal za pregled interneta, Microsoft je potvrdio da će se Internet Explorer i dalje nalaziti na nekim verzijama Windows 10 zbog kompatibilnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Internet Explorer odlazi u istoriju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Mar.2015

ADVERTISER-SERBIA.COM / VAŠINGTON - Microsoft je potvrdio glasine da će Internet Explorer zameniti drugim internet pregledačem, koji za sada nosi naziv Project Spartan >>>

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.