Igra Dear Esther dobija pozorišnu adaptaciju

Izvor: B92, 19.Sep.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igra Dear Esther dobija pozorišnu adaptaciju

Indie igra Dear Esther pokrenula je talas takozvanih ”hodalica”, a sledeći korak je još odvažniji – daske koje život znače.

Naime, studio The Chinese Room je objavio da je uveliko u pripremi adaptacije igre za pozorište u vidu predstave.

Na ovom poduhvatu pomaže im kompozitorka i dobitnica BAFTA nagrade Džesika Kari i narator Olived Dimzdejl (nominovan za BAFTA nagradu). Za potrebe predstave će biti korišćena konzolna verzija igre, The Landmark Edition, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je od ove nedelje u prodaji. Na platno će biti projektovana slika dok će igra biti igrana uživo pred publikom sa Dimzdejlovom naracijom i živim izvođenjem muzike.

Ukoliko budete poželeli da vidite kako Dear Esther izgleda kao predstava, moraćete da skoknete do Londona jer će se ista održati tamo 14. oktobra u Milton Court Concert Hall, a ovo zadovoljstvo će koštati oko 23 funte.

Izvor: Play.co.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.