IPAK ISPRAVILI: Nakon pritužbi Vlade Singapura izmenili profil korisnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IPAK ISPRAVILI: Nakon pritužbi Vlade Singapura izmenili profil korisnika

Šok...

Društvena mreža Fejsbuk objavila je ispravku na nalogu jednog korisnika nakon zahteva Vlade Singapura, što je prvi put da ova kompanija reaguje u skladu sa zakonom jedne države protiv dezinformisanja.

- Dužni smo da vas obavestimo da Vlada Singapura smatra da ovaj post sadrži lažne informacije - navodi se u obaveštenju Fejsbuka na nalogu korisnika.

Vlada Singapura saopštila je juče da je naložila Fejsbuku da objavi javno izvinjenje na post >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 23. novembra u kome se navode optužbe o hapšenju navodnog uzbunjivača i o izbornim neregularnostima.

Iz Singapura je saopšteno da su te optužbe "lažne" i "skaradne".

Ispravka, koja je usledila, vidljiva je samo za korisnike iz Singapura. Dodata je ispod originalnog posta bez ikakvih izmena samog teksta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.