I Piaggio ima električnog favorita! – Wi-Bike 

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 16.Apr.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Piaggio ima električnog favorita! – Wi-Bike 

Piaggio kao drugi najveći europski proizvođač skutera i motocikala ušao je i na tržište električnih bicikala (E-Bike). Prvi električni bicikl nazvan je jednostavno Piaggio E-Bike. Projekt električnog bicikala ide dalje od koncepta pomoći pri okretanju pedala. Radi se o prevoznom sredstvu koje zadovoljava najnaprednije zahteve kretanja. Srce vozila je elektromotor snage 250-350W integrisan u pedalni pogon koji  je u potpunosti dizajniran od strane Piaggia. Delovi protiv krađe su izuzetni, kao i pouzdanost ostalih ugrađenih delova i li-ionske baterije kapaciteta 400 Wh. Zajedno s Piaggio Multimedijskom platformom, DEA (Dynamic Engine Assistance) daje mogućnost povezanosti vozača s vozilom i to pomoću pametnog telefona. Doseg na struju je oko 120 km – dovoljno za svakoga. Za zaustavljanje se koriste disk kočnice prečnika 180 mm.
Piaggio Wi-Bike, dizajniran i razvijen u celosti u Italiji, dostupan je u pet različitih verzija: Active Plus, Active, Comfort Unisex, Comfort Plus i Comfort Plus Unisex. Ekološko vozilo budućnosti uvek je povezano sa internetom i telefonom kako bi vozaču pružilo mnoštvo korisnih usluga, od fitnessa do lokacije. Početna cena ovog neverovatno bicikla je 2800 evra.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.