Hrvatska od EPS traži dve milijarde evra

Izvor: Blic, 28.Avg.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska od EPS traži dve milijarde evra

Hrvatska od Srbije traži dve milijarde evra na ime duga po osnovu ulaganja u termoelektranu "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcvu i Zagreb će uskoro i zvanično pokrenuti to pitanje. List navodi da je dobio potvrdu o tome od jednog od direktora u Hrvatskoj elektroprivredi. Hrvatska strana poziva se na ulaganja u TENT pre raspada Jugoslavije, dodaje list i navodi da Zagreb namerava da od Beograda traži i besplatnu struju za godišnju potrošnju Hrvatske. U Vladi Srbije i EPS nisu hteli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komentarišu ove zahteve Zagreba, a nezvanično kažu da je reč o političkom pitanju koje se otvara za tamošnju partijsku upotrebu

Novosti navode da je dobio potvrdu o tome od jednog od direktora u Hrvatskoj elektroprivredi.

Hrvatska strana poziva se na ulaganja u TENT pre raspada Jugoslavije, dodaje list i navodi da Zagreb namerava da od Beograda traži i besplatnu struju za godišnju potrošnju Hrvatske.

U Vladi Srbije i EPS nisu hteli da komentarišu ove zahteve Zagreba, a nezvanično kažu da je reč o političkom pitanju koje se otvara za tamošnju partijsku upotrebu.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hrvatska od Srbije traži dve milijarde evra

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2014, 00:42

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA HRVATSKA od Srbije traži čak dve milijarde evra na ime duga po osnovu ulaganja u termoelektranu „Nikola Tesla“ u Obrenovcu i ovo pitanje vlasti u Zagrebu uskoro bi trebalo i zvanično da pokrenu! To je „Novostima“ juče potvrdio jedan od direktora u „Hrvatskoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.