Holivud u vašem domu

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 28.Sep.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holivud u vašem domu

Panasonic-ovu liniju 4K OLED i LED TV-a za 2018. godinu karakterišu poboljšane performanse i vrlo dobar dizajn. Ekstra-tanki, sa staklenim oblogama i prekrasni iz svakog ugla, Panasonic-ovi novi flagship LED modeli FX870 i FX740 poseduju sjajni Art & Interior okvir, te se nastavljaju na dizajn dva nedavno predstavljena OLED modela, FZ950 i FZ800. Ponudu zaokružuju dve dodatne serije – FX600 i FX700, koje čine tanki i elegantni modeli.
Panasonic je time zaokružio svoj portfelj televizora za sve klase kupaca – od onih koji žele vrhunsku 4K sliku po prihvatljivoj ceni, pa do onih koji su za najbolje audio i video iskustvo spremni da investiraju u napredne LED modele ili čak neki od vrhunskih OLED televizora.
Veći, svetliji i brži modeli
Ponuda 4K LED TV-a obuhvata četiri klase, a predvodnik je 75-inčni model FX780. Ostali modeli, čiji ekrani ne prelaze 65 inča, jesu moćni FX740, uređaj iz srednje klase FX700, te izuzetno povoljan i popularan 4K model FX600.
Panasonic-ovi LED TV-i daju vrhunsku 4K sliku, zahvaljujući poboljšanom kontrastu i najširoj skali boja koju je moguće pronaći na LED ekranima. Na svim modelima poboljšan je i kvalitet 4K HDR-a, zahvaljujući naprednim načinima obrade slike. Kod navedenih modela to se odnosi na Digitally Enhanced Local Dimming tehnologiju, koja kombinacijom kontrolisanog pozadinskog osvetljenja i obrade signala detaljno podešava osvetljaj stotinu različitih delova ekrana. Maksimalan nivo osvetljenja je na svim modelima podignut za 20%, što kao konačan rezultat daje najbolji prikaz kontrasta koji možete doživeti na LED televizorima.
Rafinisan i fleksibilan dizajn
Inspirisan sjajnim izgledom OLED TV-a, Panasonic je sa ovim modelima dodatno pomerio granice LED dizajna. Modeli su dizajnirani u skladu sa Panasonic-ovom Art & Interior estetikom, koja ne žrtvuje ni formu, ni funkciju. Modele FX740 i FX780, jedinstvenog dizajna i obložene staklom upečatljivog izgleda, ugodno je gledati iz svakog ugla zbog tzv. „dizajna u 360 stepeni“, koji uklanja sve vizuelne smetnje. Mali ograđeni prostor koji sakriva sve veze i kablove u vizuelnom je skladu sa ostalim delovima uređaja.
HDR priča se nastavlja
Osim podrške za HDR10 i HLG, svi Panasonic-ovi 4K HDR LCD televizori dolaze i sa podrškom za HDR10+, novu tehnologiju dinamičkih metapodataka koju su zajedno razvili 20th Century Fox, Panasonic i Samsung. HDR10 je zastupljen na UHD blu-ray formatu i u 4K HDR sadržajima servisa za striming, dok je HLG HDR format prilagođen za standardno TV emitovanje.
Novi modeli zadovoljiće potrebe i najzahtevnijih igrača. Ovi modeli donose korisnicima 4K Game Mode, s najbržim Panasonic-ovim vremenom odziva do sada. Gejmerski režim rada oslanja se na neverovatno brzu obradu pri isporučivanju oštre i detaljne slike, čak i kod 4K i HDR igara prepunih pokreta, koje traže brz odziv.

FX780: Avangardni kvalitet slike i fantastičan dizajn
Sa maksimalnim nivoom osvetljaja, koji prevazilazi prošlogodišnje modele i FX740 seriju za približno 20%, flagship model FX780 je vrhunac 4K HDR-a na LED ekranima. TV poseduje isti HCX procesor koji se nalazi i na Panasonic-ovim OLED modelima za 2018. godinu. Tu je i 4K HDR Pro Cinema ekran, te Wide Colour Spectrum skala. Uređaj se oslanja i na Local Dimming Pro tehnologiju i nudi frekvenciju osvežavanja koja je dvostruko veća nego na modelu FX740.
Model FX780 oblikovan je u skladu sa Panasonic-ovim Art & Interior konceptom dizajna. Sa tankim staklenim okvirom i metalnim postoljem, ovaj uređaj predstavlja dizajnerski vrhunac na polju LED TV dizajna.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.