HP Sprout – računar budućnosti bez tastature i miša

Izvor: ItRešenja.com, 05.Nov.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HP Sprout – računar budućnosti bez tastature i miša

Kombinovanje različitih tehnologija i načina upotrebe računara već odavno nikoga ne iznenađuje, međutim HP je predstavio jedan sasvim novi koncept u dizajniranju koji bi trebalo da predstavlja “računar budućnosti” kako to navode iz same kompanije. U pitanju je uređaj nazvan HP Sprout koji spaja tehnologiju dodirnog ekrana, projekciju sadržaja i skeniranje 2D ili 3D modela, a sve funkcioniše bez upotrebe fizičke tastature i miša.

HP Sprout dakle funkcioniše na novom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << dodirne interakcije, a pored klasičnog 23-inčnog touch-screen ekrana posebno karakterističan detalj je podloga sa interaktivnom dodirnom površinom na koju se projektuje sadržaj sa dodatka koji se nalazi iznad ekrana, te preko nje korisnik zapravo upravlja prikazanim objektima i aplikacijama.

Celokupan sistem zapravo poseduje 4 kamere, sa Intel RealSense 3D kamerom visoke rezolucije od 14.6 mega piksela, te HP DLP projektor i LED lampu za sto, što omogućuje i skeniranje 2D i 3D objekata direktno na PC, te različite načine manipulacije skeniranim materijalom poput upotrebe olovke na površini za crtanje, te pomeranja samih skeniranih objekata. Takođe, može se pisati po površini preko softverske tastature koja se projektuje direktno na vaše prste pomoću optimizovanih aplikacija za dodir.

HP navodi da je već napravio veliki broj aplikacija za Sprout, a izgleda da sistem zaista podržava veliki broj pokreta, kao i mogućnost da se manipuliše sa više slojeva unutar aplikacija. Ipak da bi sve navedeno bilo moguće da se izvodi ovaj računar je opremljen i snažnim hardverom na čelu  sa Intel Core i7 procesorom i skladišnim prostorom od 1TB, kao i Windows softverskom platformom.

Da se ne radi o konceptu već potpuno realizovanom prizvodu govori i podatak da će se HP Sprout naći u prodaji već 9. novembra na tržištu u SAD, a najavljena je cena od 1.900 dolara.

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Pametna Microsoft Band narukvica za ljubitelje zdravog života

Izvor: ItRešenja.com, 05.Nov.2014

U kategoriji nosivih gedžeta Microsoft je predstavio proizvod koji je nazvan jednostavnoBand, uređaj namenjen ljubiteljima sportskih aktivnosti i zdravog života. Microsoft Band se nosi na ruci poput smart  watch modela, a po rečima kompanije u mogućnosti je da prati veliki broj različitih parametara,...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.