Pametna Microsoft Band narukvica za ljubitelje zdravog života

Izvor: ItRešenja.com, 05.Nov.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pametna Microsoft Band narukvica za ljubitelje zdravog života

U kategoriji nosivih gedžeta Microsoft je predstavio proizvod koji je nazvan jednostavnoBand, uređaj namenjen ljubiteljima sportskih aktivnosti i zdravog života. Microsoft Band se nosi na ruci poput smart  watch modela, a po rečima kompanije u mogućnosti je da prati veliki broj različitih parametara, kako bi korisnik dobio što jasniju sliku o svom stanju.

Microsoft Band poseduje ekran rezolucije 310 x 102 tačaka, a za svoje funkcionisanje koristi Microsoft Health servis, mada >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << je ideja proizvođača da bude otvoren i za druge platforme, odnosno da se može koristiti sa drugim uređajima i operativnim sistemima, te su podržani i Windows i Windows Phone, ali i  OS X, iOS i Android.

Sam Microsoft Band je u stanju da “uči” pomoću deset različitih senzora smeštenih unutar tela uređaja, a prisutna je i mogućnost praćenja stresa korisnika zahvaljujući senzoru koji prati psihogalvanski refleks kože. Pored toga uređaj prikazuje i izloženost UV zračenju, informacije poput e-mail poruka, podsetnika, poziva, poruka i društvenih mreža, vremena, finansija i drugo.

Ugrađene dve Li-ion baterije prema tvrdnjama iz Microsofta mogu da obezbede 48 časova rada pre potrebe za novim punjenjem, dok je samo nošenje ovog gedžeta na ruci izvedeno tako da bude ugodno – narukvica širine 18.5 milimetara je napravljena od “termalnog plastičnog elastomera”, što znači da je mekana i rastegljiva.

Ukoliko ste poželeli da nabavite ovaj zanimljivi gedžet to je za sada moguće jedino na tržištu u SAD, gde se Microsoft Band prodaje po ceni od 199 dolara, a Microsoft Health aplikacija će uz Windows prodavnicu uskoro biti dostupna i na App Store-u i Google Play trgovini.

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.